Preparare Reteta Crema de Inghetata de cafea cu ciocolata si smantana.

Pentru weekend va propunem o reteta simpla de dulce pe baza de inghetata de cafea si ciocolata din plin, pentru un rasfat nevinovat.

Din Italia, "laptele inghetat" a ajuns in Franta, in secolul 16, prin Catherine de Medici care a devenit regina Frantei prin casatoria cu Henry al II-lea.

Apoi dupa instalarea acesteia in Franta, multi dintre bucatarii francezi pregateau acest desert ca pe o specialitate delicioasa.

Migrantii italieni au dus, în secolul al XIX-lea, înghetata pâna în America. Acestia erau cunoscuti sub numele de „hokey-pokey“, care vine de la „ecco un pocco!“ („ia putin!“), chemarea cu care ei se adresau cumparatorilor.

Preparare Reteta Crema de Inghetata de cafeaÎn 1919, tot în America, a apărut prima înghețată invelită în ciocolată și în 1920 prima înghețată pe băț.

Al doilea război mondial a popularizat și mai mult produsul, desertul fiind considerat important pentru moralul soldaților, devenind un fel de simbol al Americii de atunci. 

Ba mai mult chiar, în anul 1943 Armata Statelor Unite era cel mai mare producător de înghețată din lume.

Ingrediente Crema de Inghetata de cafea
  1. 150g ciocolata
  2. 120g unt
  3. 75 g zahar
  4. 3 oua
  5. 3 linguri smantana
  6. inghetata de cafea sau cacao pentru garnitura
Mod de Preparare Crema de Inghetata

Se rade ciocolata si se inmoaie pe foc mic.

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri, se adauga untul, care se va topi impreuna cu ciocolata, zaharul si galbenusurile de oua.

Se freaca foarte bine pentru a deveni o crema compacta si omogena.

Se bat albusurile spuma si se adauga usor in crema racorita. Se unge o forma cu unt, se toarna crema si se tine la rece.

Pentru a se rasturna usor crema, se scufunda vasul cateva clipe in apa calda, apoi se intoarce pe un platou.

Se garniseste cu inghetata de cafea sau inghetata de cacao.
MAI POTI CITI