NUNTA de VIS: Printesa Mako a Japoniei se va căsători cu iubitul ei, Kei Komuro in 2018.

Anul viitor se pare ca vom avea parte de o nunta la superlativ. Imparatul Japoniei a fost de acord cu mariajul în dimineata zilei de duminica 3 septembrie, a declarat într-o conferinta de presa special organizata, Shinichiro Yamamoto, secretarul Agentiei Casei Imperiale.

Inaltul oficial imperial a declarat ca domnul Kei Komuro este o persoana cu adevarat respectabila si este partenerul de casatorie potrivit pentru Alteta Sa Imperiala Printesa Mako, asa ca familia imperiala jpaoneza este cum nu se poate mai fericita de acesta logodna lor informala de astazi.

Printesa Mako, fiica cea mare a printului Akishino, si iubitul ei, Kei Komuro, ambii în vârsta de 25 de ani, s-au cunoscut în urma cu cinci ani în timp ce erau studenti la Universitatea Internationala Crestina din Tokyo.
Printesa Mako a Japoniei Nunta de Vis fara Stil Imperial

Kei Komuro, care în prezent lucreaza la o firma de avocatura din Tokyo, ar fi cerut-o în casatorie pe Mako la un an dupa ce s-au cunoscut, nunta fiind asteptata pentru 2018.

Pentru ca tânarul de 25 de ani nu este de descendenta regala, legea imperiala a Japoniei o obliga pe printesa Mako sa paraseasca familia imperiala dupa casatorie.

Dupa casatoria printesei Mako, familia imperiala nipona va numara doar 18 membri.

Fratele mai mic al printesei Mako, printul Hisahito, în vârsta de 10 ani, este singurul membru de sex masculin din generatia sa.

Singurul copil al printului mostenitor Naruhito este o fata — printesa Aiko, în vârsta de 15 ani.

Interesant este femeile nu au dreptul de a urca pe tronul Japoniei, supranumit "Tronul Crizantemei".

Printesa Mako nu este prima care renunta la statut pentru a se casatori cu cine doreste.

Matusa ei, unica fiica a Împaratului Akihito, a facut acest lucru în 2005, când s-a casatorit cu inginerul de care se îndragostise.

Imparatul Akihito, care a urcat pe tron in 1989 dupa moartea tatalui sau Hirohito, a lasat sa se afle in ca doreste sa se retraga, din cauza varstei.

Astfel ca in luna iunie 2017, Parlamentul de la Tokyo a adoptat o lege care permite împaratului Akihito, în vârsta de 83 de ani, sa renunte la tron.