Trei romani au murit! Accident GRAV in Ungaria. Numele victimelor nu au fost facute public.

Ziua si accidentul. Parca astfel de stiri nu se mai termina. Trei romani au murit si alti 6 sunt raniti in urma unui accident in care a fost implicat microbuzul in care se aflau, in Ungaria, anunta in mod oficial Ministerul Roman de Externe.

Pana in prezent bilantul acestei tragedii rutiere indica un numar de 3 morti si sase raniti. Incidentul s-a petrecut în apropiere în vama Bors.

Potrivit informatiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetateni români, precum si cu ranirea altor 6 cetateni români, care au fost transportati si internati la spitale din proximitate, informeaza un comunicat al MAE remis presei. Numele victimelor nu  au fost facute public.

Potrivit publicatiei online hungarytoday.hu. in accident au fost implicate un microbuz cu numere de inmatriculare bulgaresti si un TIR cu numere de inmatriculare poloneze.

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca doi raniti sunt in stare grava si sunt internati la spitalul din Debrecen. Ceilalti patru au "leziuni mai putin grave", a mentionat acesta.
accident cu romani in ungaria wiki trist

Intrebat daca ranitii vor fi adusi in Romania, Raed Arafat a declarat ca se asteapta "decizia medicilor de acolo (din Debrecen n.red.)".

"Consulatul General al Romaniei la Gyula are in atentie accidentul produs in dimineata zilei de 25 iulie a.c. si a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare.

Conform informatiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetateni romani, precum si cu ranirea altor 6 cetateni romani, care au fost transportati si internati la spitale din proximitate", a precizat MAE, intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se indrepta spre Romania. "Pana in prezent, circumstantele in care s-a produs accidentul nu au fost clarificate", arata MAE.

O echipa mobila impreuna cu seful oficiului consular s-au deplasat in regim de urgenta, la locul accidentului si la spitalele din zona pentru a acorda sprijinul necesar persoanelor ranite.Comentariile sunt inchise