Pareri Catina Alba antioxidant puternic si vitaminizant. Ginseng romanesc.

Sa ne facem o parere despre Catina un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala.

E posibil sa nu fi stiut ca fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat fructul de maces si de 10 ori mai mult decat citricele.

Din fructele de Catina alba se prepara suc, siropuri, vin, gemuri (asociate cu mere si prune) si diferite produse farmaceutice (pastile polivitaminate, ulei, hidrolizate din ulei s.a.).

In scopuri terapeutice se folosesc fructele de catina (sub forma de suc, infuzie, decoct), decoctul din seminte si uleiul de Catina alba.

Uleiul de catina este utilizat in tratamentul unor afectiuni precum: ulcerul gastric si duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice.
Pareri Catina Alba Ginseng Romanesc Forumuri

Ulei de catina contine la rândul sau, în proportie de circa 80-90% acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli.

Semintele de catina sunt bogate în acizi grasi nesaturati, iar frunzele si scoarta arbustului contin tocoferol si sitosterol.

Uleiul de catina tine deasemenea sub control si nivelul colesterolului. Catina alba stimuleaza regenerarea pielii si este foarte eficienta in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor.

Cercetari mai recente arata ca extractul de coaja de Catina alba ar putea inhiba dezvoltarea unor tumori experimentale.

Fructele de catina sunt bogate in acid palmitic, care ajuta la reducerea colesterolului „rau”, prevenind astfel instalarea bolilor cardiovasculare.

Reteta de  Sirop de catina alba 

Aveti nevoie de: 1 litru suc de catina obtinut din 2 kilograme de catina data prin storcator 1,5 kilograme de zahar sau 1 litru de miere de albine.

Sucul de catina alba astfel obtinut  se amesteca cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi (timp de 3-4 zile) pana se topeste zaharul.

Bolnavii aflati în convalescenta sau care sufera de anemii, copiii peste sapte ani, femeile care doresc
sa-si întareasca organismul pot face timp de o luna o cura cu fructe proaspete sau cu suc de catina.

Boabele de catina se storc, iar sucul se amesteca imediat cu miere, în parti egale. Se lasa sa macereze la rece, timp de 24 de ore, apoi se ia câte o cescuta dimineata, pe stomacul gol.
MAI POTI CITI