Catedrala din Granada Impresii atractii turistice Granada Spania

Catedrala din Granada este construita peste Marea Moschee Nasrid din Granada, in centrul orasului. 

Constructia Catedraleia din Granada  Spania, a inceput in timpul Renasterii spaniole la inceputul secolului al XVI-lea, la scurt timp dupa cucerirea orasului de catre monarhii catolici, care au comandat lucrarile lui Juan Gil de Hontanón si ale lui Enrique Egas.

Catedrala din Granada a fost construita pe amplasamentul Marii Moschei, structura ridicata de mauri in epoca in care acestia au ocupat aceasta mare regiune a Spaniei.

Important de mentionat este ca maurii au venit pe pamant spaniol in secolul al VIII-lea, ajutand la raspandirea aici a noii religii a Islamului.

Catedrala din Granad a fost conceputa dupa modelul Catedralei din Toledo si initial a reprezentat un proiect arhitectural gotic, dupa cum era obiceiul in Spania, in primele decenii ale secolului al XVI-lea.


VIDEO Actractii turistice Granda Spania - Catedrala din Granada

Catedrala din Granada, cu cele cinci incaperi este considerată construcţia renacentistă cea mai importantă din Spania.

Construita în perioada de tranzitie de la Gotic la Renascentist, frumoasa Biserica din Granada prezintă si elemente din stilul Baroc.

Catedrala din Granada este considerata constructia renascentista cea mai importanta din Spania. Are 5 incaperi si un numar impresionant de 13 capele construite de-a lungul timpului: Capilla de la Virgen del Pilar, Capilla de Nuestra Señora del Carmen, Capilla de Nuestra Señora la Antigua, Capilla de Santa Lucía, Capilla del Cristo de las Penas, Capilla de Santa Teresa, Capilla de San Blas, Capilla de San Cecilio etc.

O atenţie deosebită merită acordata capelei principală, capelelor laterale şi sculpturile de la faţade. Capela Reală a fost construită între anii 1505 şi 1521 sub domnia Regilor Catolici. Peretele nordic a fost adăugat catedralei ulterior.


Vizualizare hartă mărită Catedrala din Granada atractii turistice Granada SpaniaGranada este faimoasă datorită constructiilor sale istorice, din vremea maurilor, dar si din perioada gotică sau renascentistă.

Orasul Granada mai este celebru si pentru numerosii sai cantăreti de chitara.