Pareri Rase de caini romanesti - caini de rasa de talie mare - ciobanestii romanesti.

Rase de caini romanesti - caini de rasa de talie mare - ciobanestii romanesti (galerie foto)

RASE DE CAINI CIOBANESTI ROMANESTI

Ciobanestii romanesti, caini puternici si rustici sunt  parteneri de veacuri ai ciobanilor romani din Muntii Carpati.

Principala misiune Ciobanestilor a fost si este de a pazi si proteja turmele si avutul stapinului de pradatori (animale salbatici sau hoti).

Astazi, cainii ciobanestii romanesti sunt din ce in ce mai apreciati si de oameni ce traiesc in mediu urban si rural, fiind crescuti pentru paza, sau chiar ca animale de companie, datorita temperamentului echilibrat si devotamentului aratat stapanilor.

Cele trei rase de ciobanesti romanesti sunt:

1. CIOBANESCUL romanesc CARPATIN

2. CIOBANESCUL romanesc MIORITIC

3. CIOBANESCUL romanesc de BUCOVINA

pareri ciobanesc mioritic rasa caini romanesti

Ciobanescul Mioritic are in jur de 65-75 cm inaltime la greaban si cantareste in jur de 50-60 kg. Acest caine de talie mare, masiv,  este imbracat de un par gros foarte pufos.

Ciobanescul Mioritic este, de asemenea, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai curajosi caini.

Ciobanescul Carpatin este un caine masiv, de talie mare, derivand din Canis Familiaris Matris Optimae, folosit de ciobanii romani din muntii Carpati de multe secole.

Fara a fi caini sangerosi, dresati pentru lupte, Ciobanestii Carpatini se lupta atunci cand este nevoie cu adversari de o talie si greutate de 2-10 ori mai mare decat a lor. Se poate spune ca extraordinarii Ciobanesti Carpatini se nasc si cresc cu simtul datoriei pana la sacrificiu.

pareri rasa ciobanesc de bucovina preturi forum

Nu de mult timp Romania are o noua rasa omologata de caine. Rasa Carpatin de Bucovina.

Ciobanescul romanesc de Bucovina, numit si Capau sau Dulau de catre generatiile de ciobani pe care i-a slujit, este cea mai masiva rasa dintre toate rasele de ciobanesti romanesti.