In China Hotelurile de Lux de tip Boutique Hotel sunt la mare cautare.

Printre cele mai mari tendințe în domeniul vacanțelor de lux din China se numără popularitatea tot mai mare a hotelurilor de tip boutique, potrivit noilor cercetări prezentate de "Hurun Report’s Rupert Hoogewerf at ILTM Asia in Shanghai".

Pentru călătorii bogați din China, The Ritz-Carlton a fost cel mai popular grup hotelier în 2016, urmat de Tree Banyan, Four Seasons, Mandarin Oriental, Fairmont și Peninsula.

Grupul de lux de tip boutique Aman a intrat în top 10, iar marca preferată a hotelurilor de tip boutique din China, Banyan Tree, continuă să urce pe lista hotelurilor preferate printre călătorii care prefera cazare de lux.

Amplasat în pavilioanele elegante, care au fost odinioara camerele de asteptare imperiale, hotelul de tip boutique Aman Summer Palace din Beijing ofera turistilor o adevarata imersiune in rafinamentul si opulenta plina de gust a dinastiei Qing.

impresii hotel aman Beijing china

Hilton, chiar dacă lipsește din lista generală, rămâne încă hotelul de afaceri preferat pentru respondenții din sondaj.

Ritz-Carlton, hotelul care se află în fruntea listei, are, de asemenea, cea mai populară membership scheme pentru turiștii de lux și cei "millennial" (cei născuți începând cu anul 2000), 33%, respectiv 31%.

În comparație cu membership scheme ale companiilor aeriene, membership scheme al hotelurilor rămân scăzut printre bogații Chinei.

Cu toate acestea, saltul Ritz-Carlton în membership scheme cu 19% față de anul precedent indică faptul că există un interes substanțial în schemele de aderare pentru călătorii de lux, având în vedere stimulentele adecvate introduse.

Potrivit raportului, rentabilitatea diferitelor opțiuni ale hotelului rămâne un factor relativ neimportant atunci când alegeți un hotel.

Dintre respondenții sondajului, doar 15% îl citează ca un factor pe care îl consideră important. În schimb, serviciile foarte personalizate, vederea, curățenia și locația sunt cei mai importanți factori care influențează alegerea hotelului.

Hotel Boutique Banyan Tree Cazare de lux in China

Cheltuielile medii pe noapte au atins  559 USD și 32% dintre respondenți au declarat ca cheltuiesc chiar peste 735 USD  pe noapte pentru cazarea lor.

Doar 25% dintre cei care au fost intervievati pentru acest studiu au luat in considerare opțiuni de cazare de tip Airbnb, preferând, în schimb, hoteluri private de tip boutique și iahturi atunci când au luat în considerare alte opțiuni decât cele care implica marile branduri turistice internationale.

Hotelurile de tip boutique au cu siguranță un viitor interesant înaintea lor pe piața chineză de călătoriei de lux, fiind bine poziționate in oferirea de experiențe de călătorie autentice și unice.