Treceți la conținutul principal

Pareri Dieta de slabire Macrobiotica. Regimul de slabire a vedetelor Gwyneth Paltrow si Madonna.

Sa ne facem o parere rapida despre Dieta macrobiotica, un regim de slabire popularizat ca fiind o solutie pentru un mod de viata sanatos, avand drept baza o alimentatie sanatoasa.

Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosita pentru a vindeca unele boli, precum cancerul.

Dupa numeroase modificari si imbunatatiri, dieta a devenit un mod de alimentare pentru o viata sanatoasa. Nu in ultimul rand, dieta macrobiotica te poate ajuta sa slabesti rapid si sa obtii un echilibru perfect pentru corpul tau.

Dieta macrobiotica este o metoda ideala de a gati cu ingrediente naturale si de a prepara mancaruri delicioase si echilibrate nutritiv.

Ingredientele ideale care compun dieta macrobiotica sunt: cerealele integrale, legumele, pestele si algele marine.

Cerealele integrale sunt acele cereale care sunt nerafinate, carora nu li s-a indepartat invelisul exterior al bobului si nici germenii.
Pareri Dieta de slabire macrobiotica opinii pro si contra

Cerealele integrale sunt bogate in carbohidrati, fibre, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, enzime vegetale, hormoni si sute de fitochimicale.

Cele mai indicate sunt alimentele organice, dar in lipsa acestora poti alege dintre legumele cultivate pe plan local.

Dieta macrobiotica  pune in prim plan vointa si libertatea de a alege, tinand cont ca in final fiecare persoana decide modul in care va aplica aceste principii, devenind responsabil pentru ceea ce mananca.

Deosebirile sunt prea mari intre persoane pentru ca un singur set de reguli sau norme sa poata fi aplicate.

Printre adeptii dietei macrobiotice se numara  celebritati precum Gwyneth Paltrow si Madonna.

Dieta macrobiotica face parte dintr-un sistem filosofic mai amplu, provenind din Orient, care promoveaza sanatatea si echilibrul natural al vietii.

Adeptii modului de viata macrobiotic subliniaza importanta unei vieti aproape de natura si a unei diete simple si naturale. Ei sunt convinsi ca dieta lor ii ajuta sa traiasca mai mult si sa fie mai activi.

Prima dieta macrobiotica a fost creata in anii 20 de filosoful japonez  George Ohsawa. Pentru a se vindeca de boala de care suferea,

Ohsawa a adoptat un regim strict, compus din orez brun, alge marine si apa. Fiind convins de efectele pozitive ale dietei sale, Ohsawa a inceput sa creeze zece versiuni diferite, axate pe consumul de cereale integrale, alimente cu continut mic de grasimi, unele fructe si legume.

Dieta macrobiotica creata de George Ohsawa se bazeaza pe conceptul oriental de yin si yang -doua forte opuse si complementare care guverneaza toate aspectele vietii.

Pentru a mentine un echilibru natural in viata, cele doua forte trebuie sa fie echilibrate, in special prin dieta.

Dieta macrobiotica este axata pe evitarea alimentelor care contin o cantitate in exces din yin sau yang, in favoarea alimentelor care contin cele doua forte in proportii egale.

Toate alimentele sunt clasificate in functie de gustul si de textura lor: alimentele yin sunt mai dulci, iar alimentele yang sunt mai sarate.

Impresia celor care au urmat dieta de slabire macrobiotica este ca aceasta nu este un simplu regim ci un STIL de viata care printre alte te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus.