Bugetarii primesc TICHETE de VACANTA in 2017, spune Mircea Titus Dobre.

Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre incearca sa faca un pic de lumina in privinta tichetelor de vacanta care ar urma sa fie acordate in acest an bugetarilor

Astfel conform declaratiilor oficialului, modificarea actului normativ care prevede acordarea de tichete de vacanta bugetarilor de la 1 iulie 2017 ar putea fi aprobata pâna la mijlocul lunii iunie.

Noua lege privind tichetele de vacanta prevede ca fiecare bugetar va primi un tichet de vacanta în valoare de 1.450 de lei pentru a plati servicii turistice doar pe teritoriul României.

Este drept ca daca se urmeaza ritmul actual de legiferare, unii bugetari nu vor primi tichetele în timp util pentru a-si achizitiona vacante la mare, spre exemplu, acolo unde gradul de ocupare în lunie iulie si august se apropie de 100%.

Mircea Titus Dobre a declarat ca sunt câteva modificari la actul normativ, si ca  probabil ca saptamâna viitoare, spre final, o sa fie pus si în dezbatere publica.
Cand primesc bugetarii TICHETE de VACANTA in 2017

Dupa aceea ar trebui sa intre pe circuitul de avizare la ministere, apoi în sedinta de guvern, deci teoretic, Ministrul Turismului e de parere ca undeva pâna la jumatatea lunii iunie se aproba modificarea actului normativ.

Dupa cum spuneam aceste tichete de vacanta destinate bugetarilor nu prea mai pot fi cheltuite in acest an pentru o vacanta la mare, insa, vestea buna este, ca ele vor putea folosi pentru vacanta de anul viitor.

Tichetele de vacanta sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Nu se un tichet în septembrie, care sa fie folosit pâna în decembrie.

Primirea tichetelor de vacanta de catre bugetari se va face în ritmul în care autoritatea publica lanseaza licitatia pentru achizitia voucherelor de vacanta.

De aceea, s-ar putea ca unii bugetari sa primeasca mai târziu aceste tichete de vacanta.

Daca toti bugetarii ar primi un singur tichet de vacanta în valoare de 1.450 de lei, atunci efortul bugetar se ridica la circa 1,72 miliarde de lei, adica circa 383 de milioane de euro.

Peste 1,19 milioane de posturi erau ocupate în institutiile si autoritatile publice la sfârsitul lunii noiembrie 2016, arata datele Ministerului Finantelor.

Anul trecut, doar angajatii din sectorul privat au beneficiat de tichete de vacanta, care, atentie, pot fi cheltuite doar pentru vacantele efectuate in Romania!!!
MAI POTI CITI