Treceți la conținutul principal

Turnul Lotte World Tower Seul inaltime 500 metri si Lift cu viteza de 10 metri pe secunda.

După șase ani de construcție, zgarie-norul Lotte World Tower, cu o înălțime de 555 metri (1,820 ft), a fost inaugurat in aprilie 2017 ocazie cu care a stabilit si noi  trei recorduri mondiale. 

Nu numai că este cel mai înalt turn din Coreea de Sud și cel de-al cincilea din lume, Lotte World Tower este de asemenea gazda celui mai înalt observator construit din sticlă aflat la inaltimea de 478 metri (1568 ft).

Lotte World Tower are cel mai înalt și cel mai rapid ascensor din lume, Sky Shuttle, care isi transporta pasagerii de la subsol până la puntea de observare de la etajul 121 într-un minut sau cu o viteza de 10 metri pe secundă.

Din partea de sus a turnului cu jumătate de kilometru înălțime, vizitatorii pot explora vizual orasul Seul și peisajului montan din departare.

Lotte a angajat  compania Otis Elevator Company, pentru a construi liftul de mare viteza, botezat Sky Shuttle.

impresii cel mai inalt turn din coreea lotte world tower

Construit din două cabine atașate, puse una peste celălalta, liftul coreean transportă simultan pasagerii la etaje separate.

Alte structuri celebre care includ acest tip de tehnologie a ascensorului sunt: Turnul Canton, din Guangzhou; Turnurile Petronas din Kuala Lumpur; Turnul Eiffel, la Paris si Burj Khalifa, din Dubai.

Dispunând de două ori capacitatea unui ascensor convențional - fiecare cabină a lui Sky Shittle are o capacitate de 52 de pasageri - ascensorul turnului din Seul conectează direct subsolul și puntea de observare, pur si simplu "sărind" peste nivelele care sunt pline de complexe comerciale, birouri și chiar un Hotel de 7 stele!

A fost folosit un lift dublu deoarece observatorul ar putea fi aglomerat în anumite momente ale zilei.

În interiorul cabinelor de ascensorului te simti ca intr-un joc video suprarealist - 15 ecrane OLED oferă un tur virtual al Seulului în timpul călătoriei care dureaza aproximativ 60 de secunde.

opinii lift de mare viteza pentru zagrie-nor in seul coreea

Poate că cea mai interesantă inovație în tehnologie folosita in constructia lifturilor va veni in viitorul apropiat de la firma germană Thyssenkrupp.

Prin utilizarea levitatiei magnetice sau a tehnologiei "Maglev" - si folosirea campurilor magnetice mai degraba decat a cablurilor de ridicare pentru a propulsa cabinele, compania germana proiecteaza si construieste ascensoare care vor putea sa se miste atat verticala cat si orizontala, ceea ce va face ca liftul de mare viteza din Coreea sa para o "jucarie".