Donald Trump in CADERE libera pe TWITTER dupa noul decret privind imigratia.

Conform unei analize in timp real de tip sentiment analysis pe Twitter (reteaua preferata a Presedintelui) Donald Trump se afla in 'cadere libera'. Daca pana mai zilele trecute sentimentul era unul preponderant neutru, astazi dupa semnarea noului decret privind migratia lucrurile stau prost.

Potrivit unei analize Black Analytica, gradul de insatisfactie fata de Donald Trump a atins 8 puncte, urcand foarte mult fata de perioada anterioara.

Se dovedeste astfel ca problema migratie in SUA este una foarte sensibila la toate nivelele.

Presedintele  Donald Trump a semnat luni o noua varianta a decretului privind imigratia, dupa ce vechea versiune a fost suspendata de justitie in urma enormei controverse si a haosului provocat in aeroporturi, anunta AFP.

donald trump twitter analiza de sentiment migranti america

Sase dintre cele sapte tari ai caror cetateni erau vizati initial de interdictii de calatorie sunt din nou pe lista (Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen), doar Irakul disparand de aceasta data de pe lista, potrivit documentelor publicate de Departamentul de Securitate Interna.

Guvernul american a dat asigurari ca detinatorii de carte verde si de vize sunt protejati in mod explicit si pot continua sa calatoreasca in Statele Unite.

Un oficial de la Casa Alba a explicat pentru NBC News ca noile masuri vor intra în vigoare pe 16 martie, iar Donald Trump spera ca instantele judiciare nu vor mai avea argumente pentru suspendarea ordonantei executive.

Masurile, care vizeaza cetateni din state preponderent musulmane, vor fi în vigoare 90 de zile, timp în care Administratia de la Washington va revizui modalitatile generale de verificare a strainilor care vin în Statele Unite.

Spre deosebire de prima ordonanta, nu mai exista nicio referinta la criterii religioase, iar cetatenii sirieni vor fi tratati ca orice alt refugiat.

ce zic americanii de trump pe twitter


UPDATE. Dupa primele ore de la semnarea decretului privind migratia de catre Trump, oamenii s-au mai lamurit astfel incat situatia a evoluat interesant, dupa cuma arata graficul de mai sus. Trump creste din nou.

Lucrurile sunt in miscare si nicio miscare punctuala nu poate fi generalizata pentru viitor. Imaginea generala este mai complexa si imprevizibila decat cea momentana.
MAI POTI CITI