ZIUA NATIONALA A ROMANILOR 1 DECEMBRIE la SINAIA evenimente parade militare trenul regal si vizita ALTETELOR REGALE

Ne pregatim sa sarbatorim ZIUA NATIONALA a ROMANIEI 1  DECEMBRIE  cu bucurie in suflet. 

Orasul REGAL SINAIA invita  locuitorii si turistii sa participe la evenimentul cel mai important asteptat de toti romanii.

PRIMARIA SINAIA  a pregatit o serie de manifestari culturale, ceremonii , parade militare si depuneri de coroane de flori la CIMITIRUL EROILOR.

Marea sarbatoare va fi onorata de  ALTETELE LOR REGALE PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA si PRINCIPELE RADU care vor sosi  la SINAIA cu TRENUL REGAL.

Prilej de bucurie pentru cei care doresc sa viziteze TRENUL REGAL si  totodata sa salute  oaspetii regali.

ALTELE REGALE vor fi intampinate conform  ceremonialului regal de catre reprezentanti ai administratiei locale,  reprezentanti ai comunitatii sinaiene  dar si de elevi ai scolilor din SINAIA.

program manifestari 1 decembrie sinaia

TRENUL REGAL va sosi in GARA REGALA la ora 15.47. Daca nu v-ati hotarat unde sa petreceti de ZIUA NATIONALA acum  e momentul sa plecati catre SINAIA si ar fi bine sa plecati la primele ore ale diminetii.

Sa fiti siguri ca veti avea intreaga zi la dispozitie pentru a  va bucura de programul oferit de catre reprezentantii   PRIMARIEI SINAIA.

Festivitatile incep pe 30 noiembrie 2016 cu vizita ALTETELOR REGALE.

Pe 1 DECEMBRIE de la ora 12 incep manifestarile dedicate ZILEI NATIONALE. Cei prezenti vor primi stegulete, insigne si cocarde tricolore.

Pentru buna desfasurarea a paradei militare circulatia va fi oprita pe BULEVARDUL CAROL pe tronsonul de drum de la SENSUL GIRATORIU INTERSECTIE CU STRADA MIHAIL KOGALNICEANU- GIRATORIU AOSTA- STRADA O. GOGA- STRADA EMINESCU.

Publicul va putea vizita TRENUL REGAL in intervalul orar 16-18.30. Sunt asteptate cu interes exercitiile tehnico -tactice demonstrative. parada miliatra si depunerea de coroane la CIMITIRULL EROILOR.

Intre 12 si 14 au loc exercitii tehnice de lupta la care vor participa  militarii studenti ai BATALIONULUI 21 VANATORII DE MUNTE GENERAL LEONARD MOCIULSCHI din PREDEAL, DETASAMENTUL DE POMPIERI SINAIA,  COLEGIUL MILITAR LICEAL "DIMITRIE CANTEMIR" BREAZA precum si cei de la SCOALA DE AGENTI DE POLITIE " VASILE LASCAR" din CAMPINA.

Veti avea prilejul sa urmariti intre 13 si 13.50  exercitii de salvare evacuare din cladire executate de catre instructorii CENTRULUI DE PERFECTIONARE A PREGATIRII CADRELOR De JANDARMI MONTAN "REGELE CAROL" din SINAIA.

La ora 14 se va prezenta  onorul militar va avea loc trecerea in revista a detasamentului de onoare se va intona imnul de stat iar  oficialii vor tine discursuri cu ocazia ZILEI de 1 DECEMBRIE .

La ora 14 20 incepe defilarea cu participarea soldatilor militari ai BATALIONULUI 21 VANATORII DE MUNTE GENERAL LEONARD  MOCIULISCHI din PREDEAL.

Vor urma cei de la SCOALA De AGENTI DE POLITIE VASILE LASCAR din CAMPINA, DEATASAMENTUL DE JANDARMI SINAIA, CENTRUL DE PERFECTIONARE A PREGATIRII CADRELOR DE JANDARMI MONTAN CAROl 1 SINAIA, COLEGIUL MILITAR LICEAL DIMITRIE CANTEMIR din BREAZA dar si FANFARA CONSILIULLUI JUDETEAN PRAHOVA.

DEFILAREA va avea loc pe B-DUL CAROL intre sensul giratoriu intesectie a  strazii M. KOGALNICEANU pana la CIMITIRUL EROILOR  CASINO SINAIA.

La ora 14. 50 va avea loc slujba religioasa si depunerea de coroane la CIMITIRUL EROILOR.

PRIMARIA SINAIA multumeste  celor care  au facut posibila realizarea evenimentelor  prin implicare dar si POLITIEI orasului SINAIA celor de la TRANSPORT URBAN SINAIA, S.C. SINAIA FOREVER .

Nu sunt uitati nici cei care au realizat parada miliatra. Cine doreste sa  petreaca ZIUA NATIONALA a tuturor romanilor la SINAIA  este asteptat.

Un program deosebit dedicat acestei zile imporatante pentru a onora   cu cinste si mandrie momentul istoric al MARII UNIRI.

Si unde  in alta parte  daca nu in SINAIA orasul regal ai ocazia sa vezi o parada militara deosebita.
MAI POTI CITI