Biografia Cristian Ciocan, noul campion WBO European la categoria grea.

Wiki: Cristian Ciocan (nascut in data de 27 septembrie 1987 in Galati), este un boxer roman supranumit de germani Hammer ("Ciocanul"), asta deoarece, chiar daca s-a nascut in Romania boxerul este cetatean german, avand cetatenie dubla romana si germana.

Cu o inaltime de 1,88 m, o greutate de 112 kg, Cristian Ciocan este un boxer de categorie supergrea.

Cristian Ciocan are 20 de victorii in palmares si doar patru înfrangeri.

Cristian Ciocan aka Christian Hammer a fost campion mondial de juniori, in anul 2006, la Agadir (Maroc).

Dupa o pauza competitionala de cativa ani, boxerul galatean s-a intors în ringul din Galati cu o victorie de senzatie pe data de 22 februarie 2013 in fata lui Oleksiy Mazikin pentru centura WBO.
Biografie Cristian Ciocan boxer campion WBO

Pe 23 august, Cristian  l-a învins pe norvegianul Leif Larson prin KO în repriza a 7-a pentru nu a-si pierde centura WBO.

In urmatorul meci disputat in Germania Ciocan l-a învins pe americanul Kevin Johnson la puncte.

Antrenorul care l-a descoperit si l-a lansat in lumea buna a boxului international pe  Cristian Ciocan este Felix Paun.

Antrenorul Felix Paun este una dintre personalitatile boxului românesc, care i-a descoperit si lansat spre înalta performanta pe cei mai valorosi pugilisti români profesionisti ai momentului, Lucian Bute si Cristian Ciocan, la clubul la care isi desfasoara si acum activitatea, Box Club „Bute” din Pechea.

Pugilistul Cristian Ciocan a castigat titlul WBO European la categoria grea, sambata 15 octombrie 2016, dupa ce l-a învins la puncte pe turcul Erkan Teper, dupa 12 reprize, in gala profesionista de la Hamburg.

Decizia arbitrilor a fost 2-1 pentru Ciocan. Acestia au punctat 116-112 si 117-112 pentru roman, iar un oficial a punctat 115-113 pentru Teper.

Dupa cum spuneam Cristian Ciocan a mai detinut centura WBO si acum trei ani, iar la anul, in 2017, pune pariu ca o sa castige titlul mondial.