Sportul NU slabeste in mod eficient. Stiinta iti spune de ce!

Problema kilogramelor in plus este una pe care o intalnim frecvent in societatea actuala. Invazia regimurilor de slabit, a dietelor simple sau savant elaborate o gasim la tot pasul, in reviste, la televizor, online pe forumuri sau Facebook.

Salile de sport au ajuns o moda. Bani multi sunt bagati in diverse aparate care de care mai sofisticate, si care iti promit ca daca vei face sport cu ajutorul lor, vei ajunge peste noapte la greutatea ideala.

Insa... mitul slabirii eficiente prin sport a ajuns sa fie pus la indoiala de catre comunitatea medicala. Cercetatorii in domeniul nutritiei au ajuns la concluzia ca efortul fizic nu este cel mai bun mod de a pierde in greutate.

Desigur sportul, miscarea in general, sunt foarte bune pentru mentinerea sanatatii, insa se pare ca sportul nu este la fel de efcient atunci cand vine vorba de slabire.
de ce nu poti slabi facand sport dovezi stiintifice

Contrar parerii generale, organismul uman tinde sa arda mai multe calorii in starea de repaus, decat iatunci cand face miscare.

In plus, rutina exercitiilor fizice aduce cu sine comportamentul alimentar compensatoriu. Si mai exista si influenta modificarile metabolice legate de varsta, care pot impiedica, in cele din urma, pierderea kilogramelor nedorite.

Comportamentul alimentar compesatoriu apare datorita faptului ca dupa o serie de exercitii epuizante tindem sa mancam mult mai consistent, aducand un aport caloric cu mult peste numarul de calorii pierdute in timpul antrenamentului fizic.

Cercetatorii in domeniul nutritiei afirma ca fenomenul de "over food" este principala cauza din spatele problemelor legate de greutate.

O alimentatie naturala, sanatoasa, fara grasimi suprasaturate, fara bauturi racoritoare pline de zahar pana la refuz, ajuta cu mult mai mult decat exercitiile fizice.

In documentarul de 5 minute de mai jos, veti vedea cum, in mod ironic, de-a lungul timpului tocmai sportivii au fost cei care au promovat aceste alimente nesanatoase numite "junk food" si sucurile de tip Cola.VIDEO: explicatie de nu e eficient sa slabesti facand sport

Insa cum in societatea de consum totul inseamna bani, nimeni nu pare a avea interesul sa spuna adevarul.

Companiile produc mancare nesanatoasa care ingrasa, salile de sport si medicii nutritionisti castiga bani dupa urma celor care s-au ingrasat din cauza alimentatiei gresite si acest cerc vicios continua la nesfarsit.

Totul in numele PROFITULUI!
Comentarii