RUSIA EXCLUSA de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pot aduce o mare premiera negativa. Delegatia de sportivi ai Rusiei ar putea fi exclusa de la jocurile olimpice din 2016.

Conform site-ului britanic, dailymail.co.uk, Comitetul International Olimpic va anunta astazi ca intreaga delegatie a Rusiei va fi exclusa de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ceea ce este sigur in acest moment este faptul ca marti 19 iulie, cei de la CIO au anuntat ca vor explora „toate optiunile legale”, intre o excludere colectiva a Rusiei de la Jocurile care vor începe la Rio de Janeiro pe 5 august 2016 si „dreptul la justitia individuala” al sportivilor rusi.

Insa nu toate tarile ar fi de acord cu excluderea RUSIEI de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Brazilia „spera ca toate tarile” sa poata participa la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar daca decizia de a exclude sau nu Rusia pentru dopaj „apartine entitatilor sportive”
de ce a fost exclusa rusia de la jocurile olimpice rio

„Oare Jocurile Olimpice vor avea mai mult prestigiu fara Rusia? Nu!”, a declarat ministrul sportului din Brazilia.

„Jocurile Olimpice sunt un eveniment al umanitatii si sunt deasupra tuturor. Vor exista 206 tari si delegatia refugiatilor. Eu cred ca acest subiect va fi tratat cu seriozitatea pe care o merita si autoritatile sportive vor lua decizia cea mai justa si adecvata în cadrul prevazut de regulamentele sportive”.

Insa de ce risca Rusia excluderea de la JO 2016. Decizia de a exclude delegatia Rusiei este motivata de concluziile unui raport publicat recent, care sustinea cu argumente ti dovezi greu de combatut ca dopingul a reprezentat politica de stat în Rusia, fiind implicate inclusiv serviciile secrete.

Raportul intocmit de avocatul canadian Richard McLaren a fost dat publicitatii acum cateva zile si arata cum rusii au facut sa dispara numeroase teste pozitive ale sportivilor lor, mai ales în timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, din 2014.

Conform statisticilor oficiale, la ultimele trei editii ale Jocurilor Olimpice de vara, Rusia a ocupat pozitia a patra în 2004 si 2008, a treia în 2012.

Asta in timp ce la întrecerile olimpice de iarna, Rusia  a fost pe patru în 2006, pe unsprezece în 2010 si pe locul întâi în 2014.

De Acord sau Nu cu excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice din Brazilia?

UPDATE
Rusia nu va primi o interdictie generala pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016 în urma scandalului de dopaj. Comitetul International Olimpic (CIO) lasa la latitudinea organismelor de conducere sportive decizia pentru sportivii rusi, daca acestia sunt "curati" si pot sa participe.
MAI POTI CITI