Manichiura cu GEL efecte adverse. La ce RISCURI te expui de la manichiura cu gel.

Aveti o parere buna despre manichiura cu gel? Ei bine se pare ca aceasta parere nu este tocmai corecta. Unele femei ajung chiar sa se intrebe in mod extrem daca unghiile cu gel sunt cancerigene.

Medicii atrag atentia ca manichiura cu gel poate avea efecte adverse pentru sanatatea voastra.

Acestia recomanda femeilor sa urmeze tratamentul de manichiura cu gel doar la ocazii speciale, pentru a "diminua consecintele unei traume chimice".

Mai mult chiar, manichiura cu gel si cu oja semipermanenta poate duce la fragilitatea unghiei, exfolierea si ruperea ei, iar utilizarea repetata poate creste riscul de cancer de piele si îmbatranirea prematura a pielii de pe maini (datorita expunerii repetate la ultraviolete în timpul procedurii).

Lampile folosite pentru uscarea gelului pe unghii cresc riscul de cancer de piele, chiar daca radiatiile sunt la nivelul minim si nu sunt expuse pe piele mai mult de 2 minute, cum ar fi normal, exista si saloane unde aceasta practica este incalcata cu lejeritate, iar timpul de expunere la UV este mult mai mare.

Apoi multe manichiuriste folosesc instrumente metalice pentru a indeparta stratul de gel ramas dupa aplicarea acetonei, insa acestea pot îndeparta si pielea subtire, existand astfel riscul de infectii la nivelul degetelor. De asemenea, unghiile devin rosii si dureroase la atingere.

Nu trebuie ignorat faptul ca oja-gel se poate îndeparta doar cu o solutie compusa din 100% acetona pe care o gasim doar în saloanele de înfrumusetare.

Unghiile cu gel trebuie tinute în aceasta solutie, lucru care poate sa declanseze anumite reactii alergice, cum ar fi eczemele.

Asdar, parere unanima a dermatologilor este ca indiferent ce tip de oja ai folosi este de preferat sa faci si mici pauze pentru a le permite unghiilor "sa respire".

In aceasta perioada poti sa le tratezi cu ulei de masline caldut in care sa le tii câteva minute sau cu zeama de lamaie pentru a le îmbunatati aspectul si a le intari.

Deci, va punem intrebarea: Pro sau Contra unghii tehnice sau cu gel?