Parerile despre Cascada BIGAR cea mai frumoasa cascada din Romania sunt impartite.

Cascada Bigar este localizata in Caras-Severin pe drumul dintre Anina si Bozovici. Pana nu de mult nebagata in seama, cascada Bigar a devenit atractie turistica pentru cei care sunt de parere ca este cea mai frumoasa cascada din... Romania!

Toata povestea de succes a cascadei Bigar a inceput in anul 2013 atunci cand o fotografie a cascadei Bigar a ajuns la „The World Geography”.

Acesta este un site web care are ca domeniu principal publicare de materiale (fotografii, filmari video) legate de geografie, natura, destinatii turistice neobisnuite, uluitoare si ciudatenii de pe toata Terra.

Intr-unul din topurile din 2013 realizate de „The World Geography”, cascada Bigar fost desemnata cea mai frumoasa cascada din Romania (si nu din lume cum au scris unii jurnalisti romani).

pareri casaca bigar atractie turistica romania

Apoi cei de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de „The World Geography”, in care se spunea despre cascada Bigar din Caras Severin ca este “un loc magic, desprins parca din povesti”.

Brusc, cascada Bigar a ajuns un must have pentru amatorii de calatorii din lumea intreaga. Fluxul de turisti a inceput sa creasca si sa atinga cote nemaivazute pana atunci.

Mai mult chiar, cascada a ajuns sa produca si bani. Angajatii de la Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, au ridicat o poarta de lemn langa cascada si au început sa rupa bilete de intrare: 5 lei de persoana.

Mici intreprinzatori au aparut si ei. Iti vand un mic, o bere si un breloc cu poza photosopata a cascadei.

Insa una este in poze si alta este la fata locului. Multi turisti s-au arata dezamagiti de cum arata in realitate cascada BIGAR si si-au facut o parere proasta despre aceasta atractie turistica.

Iata cateva din parerile lor postate pe retelele de socializare.

"Pe cat de mediatizata, pe atat de prost administrata! Cel care iti ia 5 lei ca sa vezi un curs de apa (cascada propriu-zisa fiind la marginea drumului, la o inaltime inferioara drumului, unde nu ai acces sa cobori in rapa si sa vezi ce prezinta pozele de pe net) iti taie bilet doar daca insisti tu, altfel baga banii in buzunar!!! Nu exista loc de parcare pentru mai mult de trei masini. Nu exista toalete, astfel ca mai ai parte de privelisti artistice ca vreun destept care tocmai s-a "descarcat" dupa vreo piatra mai mare chiar in interiorul rezervatiei. Foarte dezamagitor!"

"Literally next to a road. Nowhere to park. It's a beautiful place and, much as I wouldn't want to spoil it with tourism, could do with a shop or something."

" E o mizerie :))) Dar e funny ca multi pun botul (contra cost)... si ce e si mai funny? Majoritatea, dupa ce vad "pishatul boului", se mai si mint singuri ca e ceva deosebit... Dupa 10 beri, multi pot "crea" o cascada de genu' :))))"

Exista si pareri bune desigur.

"E o cascada din Romania, si este frumoasa. Poate fi pusa in valoare, daca leprele din Consiliul Judetean si Comunal, ar sti sa scrie si sa citeasca. Ma indoiesc. Poti face din ceva ce este frumos, ceva extraordinar de frumos. Dumnezeu ne-a dat, ne da inca dar niciodata nu ne va baga bani in traista !"

"In loc sa aprecieze obiectivul, faptul ca a fost exploatata atractivitatea sa turistica, faptul ca s-au creat servicii turistice primare si secundare, comentatorii desfiinteaza o initiativa laudabila, si vorbeste de ”isterie turistica” acolo unde ar trebui sa vorbeasca de ”prospectiune turistica” si ”eficacitate economica a actului de turism”."

Asdar, este sau nu este cascada Bigar un obiectiv turistic demn de vazut in Romania?