MEGA IMAGE DISPARE. Apare insa AHOLD Delhaize. Noua sigla este verde si are un leu incoronat.

"Soc si groaza" pentru cei obisnuiti sa isi faca cumparaturile la Mega Image. Mega Image si-a schimbat oficial proprietarul. Fuziunea Ahold-Delhaize s-a finalizat.

Noul grup rezultat din aceasta fuziune, cu vanzari totale de 50 de miliarde de euro pe an, are 482 de magazine în Romania, dintre care 216 Mega Image, iar restul Shop & Go si Gusturi Românesti.

Cu ocazia finalizarii procedurilor de fuziune, Ahold Delhaize si-a prezentat luni si noua identitate vizuala.

Acesta este un logo verde aprins care combina coroana din vechea sigla Ahold cu binecunoscutul leu Delhaize.

Fuziunea a condus la formarea celui de-al cincilea mare retailer de alimente din Statele Unite, cu vanzari de peste 54 de miliarde de euro si o cota de piata de peste 4%, potrivit analistilor bancii Natixis.

noua sigla mega image ahold delhaize

Ahold este un business de peste 32,8 miliarde de vanzari nete, peste 3.200 de magazine în Europa si SUA, peste 10 formate de magazine si peste 227.000 de angajati.

In Europa Ahold era prezent cu doar in Olanda, Belgia si Cehia cu aproximativ 330 de magazine ceea ce înseamna ca, în urma fuziunii, se vor extinde in trei noi tari, printre care si Romania.

Cele doua companii au avut anul trecut vanzari de 54 de miliarde de euro si un profit operational de 3,5 miliarde de euro. In noua companie rezultata in urma fuziunii, actionarii Ahold vor controla 61% din actiuni, iar cei de la Delhaize 39%.

"Leul nu a murit. Doar a facut un nou pas in cariera sa", a declarat presedintele Consiliului de Administratie de la Delhaize, Mats Jansson, facand referire la logo-ul grupului belgian care infatiseaza un leu.

AHOLD practica un comert prin care încearca sa isi loializeze clientii ceea ce inseamna magazine apropiate de casa, oferte adaptate fiecarei zone în parte, dar si inovatii tehnologice care sa le permita sa-si trateze clientii diferit, in functie de nevoile fiecaruia.