Pareri Casa Verde Plus 2016. Acte necesare Casa Verde Clasica si Plus.

Inainte de a va spune care sunt documentele necesare si ce bani se dau, va anuntam ca programele Casa Verde Clasic si Casa Verde Plus 2016, au fost lansate, marti 26 iulie, in dezbatere publica de Ministerul Mediului.

Guvernul Romaniei este de parere ca prin cele doua programe: Casa Verde Clasic si Casa Verde Plus , atat cetatenii cat si primarii, institutii de inters public si unitatile de cult vor putea aplica pentru a obtine finantare pentru instalarea de panouri solare, pompe de caldura, acoperisuri verzi, termosisteme din materiale ecologice si tehnologii care ajuta la economisirea energiei.

Prin programul Casa Verde Clasic Guvernul finanteaza sisteme de încalzire care utilizeaza energii regenerabile

Iar prin programul Casa Verde PLUS sunt finantate pentru prima data in Romania primariile, institutiile de inters public si unitatile de cult, dar si populatia.
Casa Verde Clasica si Plus 2016 documente necesare

Casa Verde PLUS destinata populatiei este un program prin care Ministerul Mediului sustine optimizarea energetica a cladirilor folosind materiale cu amprenta redusa de carbon, non-toxice si din surse regenerabile cu impact implicit asupra calitatii mediului interior.

Casa Verde Plus, beneficiaza de un buget total de 45 de milioane de lei. Din aceasta suma, doar 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice.

Romanii pot folosi acesti bani pentru a-si izola locuintele cu materiale ecologice precum: canepa, lana, vata minerala bazaltica, pluta, perlitul, celuloza, sau zidaria din canepa si var.

In plus, pentru finisaje, se pot achizitiona tencuieli, adezivi, vopseluri si amorse, fara Compusi Organici Volatili.

Un beneficiar poate obtine o suma maxima de 40.000 de lei prin Casa Verde Plus, iar aceasta suma poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprenta la sol de 90 de metri patrati (materiale si manopera).

Casa Verde Plus pentru persoane juridice finanteaza urmatoarele cheltuieli pentru sisteme de imbunatatire a eficientei energetice a cladirilor:
 • sisteme de izolatie din materiale eco – aceleasi conditii tehnice ca in cazul programului pentru persoane fizice;
 • inlocuirea becurilor clasice cu becuri care utilizeaza tehnologie LED
 • acoperisuri verzi (inierbate);
 • sisteme de eficientizare a consumurilor – BMS
Acte Persoane fizice Casa Verde 2016
 • Cerere de finantare nerambursabila, conform anexei nr. 2, completata prin tehnoredactare computerizata si semnata de solicitant, în original;
 • Declaratie pe propria raspundere a solicitantului, conform anexei nr. 3, completata si semnata de catre solicitant, în original;
 • Copie de pe actul de identitate al solicitantului;
 • Extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizatie de construire emisa solicitantului, în copie legalizata pentru imobilele aflate în constructie, valabile la data depunerii;
 • Certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finantare, eliberat de catre organele competente de pe raza carora îsi are domiciliul solicitantul;
 • Adeverinta privind existenta contului bancar al solicitantului finantarii, emisa de o banca comerciala, în original;
 • Un plic pe care se va completa numele si adresa completa a solicitantului, titlul programului: “Programul privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire”, precum si sesiunea de depunere.
Cum se pot lua banii atat din Casa Verde Clasica cat si din Casa Verde Plus 2016

Cei care vor sa beneficieze de programele Casa Verde 2016 trebuie sa se înscrie la Agentia pentru Protectia Mediului de pe raza judetului unde locuiesc si sa întocmeasca un dosar.

Apoi angajatii de la Administratia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, si va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispozitie un an pentru a achizitiona sistemul si a depune facturile pentru decontare.

Insa va trebui sa va grabiti deoarece se va merge pe principiul simplu: primul venit, primul servit, iar banii pentru Casa Verde 2016 nu sunt foarte multi.

Parerea noastra este ca atat ca nu se va putea face o inscriere online in programul Casa Verde si actele necesare trebuie la ghiseele (vesnicele!!!) Administratiei Fondului de Mediu, lucrurile se vor desfasura cu mare greutate si ... nervi!
MAI POTI CITI