Lucruri uimitoare despre CAINI! Lucruri despre care nu stiai.

Animalele pot fi uimitoare. Cred ca stim totul despre ele dar mereu apar lucruri uimitoare care ne vor surprinde mereu si mereu.

Astazi va prezentam cateva lucruri umitoare despre caini. Lucruri despre catei pe care cu siguranta nu le stiai.

1. Cainii au fost primele animale domesticate de om in Paleolitic.

2. Cand se nasc, sunt surzi, orbi si n-au dinti. Cainii incep sa vada pe la varsta de trei-patru saptamâni, iar primii dinti îi apar între trei si sapte saptamâni.

3. Cainii respira si cu ajutorul limbii.

4. Anatomic, cainii au 321 de oase si 42 de dinti permanenti.

5. Frecventa cardiaca medie a unui caine sanatos este de 120 de batai pe minut, ceea ce înseamna ca inima lui bate cu 50% mai repede decât cea a unui om.
lucruri pe care nu le stiai despre caini

6. Frecventele sonore ale fulgerelor afecteaza fizic urechile cainilor. Teama pe care o arata atunci cand începe o furtuna este posibil sa fie defapt o reactie la durerea produsa de aceste frecvente.

7. Cateii au abilitatea de a vedea lumea în culori, dar nu in nuante atât de diverse precum oamenii.

8. Amprentele nasului unui caine sunt unice, la fel ca acelea digitale la om, dar mirosul lor este de 100.000 de ori mai puternic decât al omului.

9. Cu cat este mai lung nasul lor, cu atat cainii se racoresc mai repede in perioadele de caldura.

10. Cainii isi pot misca narile în directii diferite, ceea ce le permite sa afle de unde vine un anumit miros.

11. Urina de caine poate oxida metalul. Se pare ca permitand cainelui sa urineze pe un stalp de iluminat ar putea fi mai periculos decât crezi, deoarece acizii din urina pot duce la oxidarea metalului.

12. Cateii traiesc în medie 15 ani, dar cei de la oras au o viata mai lunga cu trei ani spre deosebire de cei de la tara.

13. Ciocolata contine o substanta similara cofeinei numita teobromina, care îi poate îmbolnavi pe câini sau care, în unele cazuri, le poate fi chiar fatala.

14. Cateii din rasa Basset nu pot înota.

15. Cainii pot mirosi boala. Ei au o capacitate incredibila de a recunoaste mirosul unei game de compusi organici, care arata ca, corpul uman nu functioneaza asa cum ar trebui.

16. Obezitatea este afectiunea cea mai des intalnita la caini.

17. Cateii pot învata pâna la 250 de cuvinte. Cei dresati sa deprinda limbajul omului au o inteligenta similara unui copil în vârsta de doi ani.

18. Cainii dau din coada la dreapta atunci cand sunt fericiti si spre stanga, atunci când acestia sunt speriati. Datul din coada la o intensitate redusa înseamna nesiguranta, iar la intensitate rapida, însotite de încordarea muschilor sau dilatarea pupilelor poate semnala agresivitate.

19. Atunci cand miros ceva, cainii nu obtin doar o singura informatie, ci o intreaga poveste. 
Comentarii