O Mamica a Nascut acasa pentru ca avea Mofturi de Printesa.

Ce faci cand "ai mofturi de printesa" si esti pe cale sa devii mamica unui baietel de 4kg? Ei bine cauti o moasa si nasti acasa.

Aceasta este o intamplare reala, pornita de la faptul ca tanara din Focsani care a trimis o cerere conducerii Spitalului Judetean de Urgenta din acelasi oras, in care solicita ca la nastere sa ii fie respectate o serie de drepturi.

Si sa nu credeti ca era pretentii nemaivazute si nemaiauzite.

Pur si simplu, focsaneanca solicita sa nasca in ce pozitie se va simti mai confortabil, bebelusul sa fie asezat imediat dupa nastere pe pieptul sau si sa fie evaluat la fata locului sau sa fie cazat in rezerva.

Tanara insista sa fie tratata cu rabdare de catre toate cadrele medicale, asta in conditiile in care a auzit de la alte mamici ca, de multe ori, asistentele si moasele tipa la femei in timpul travaliului.
nasterea acasa in romania legislatie

Asadar chestii de bun simt. Insa cererea sa a atras o replica dura din partea doctorului Iulian Mihaila din Galati, care ii raspunde ca poate naste "stand in cap".

La reactiile indignate ale altor femei, doctorul Iulian Mihaila publica o poza cu niste maimute care urla, facand referire la "mamicile alea care au tinut mortis sa o aduca pe mama in discutie".

Asta este o reactie pe facebook pentru ca cei de la spitalul din Focsani nu au dat niciun raspuns oficial, la cererile femeii.

Femeia care are varsta de 27 de ani si care este de profesie psiholog, si mama a inca unui baietel de doi ani, a decis sa nasca la domiciliu asistata de o moasa.

"Am nascut acasa la niste prieteni, in Bucuresti. Am vrut sa ma asigur ca sunt langa un spital bun, iar in Focsani nu era cazul, nu avem un asemenea spital. Am nascut cu o moasa specializata, asistata si de o asistenta. Nasterea a decurs foarte repede, contractile au inceput in jurul orei 21.00 si am nascut la 4.00 dimineata un baietel de aproape 4, 3 kilograme, perfect sanatos", a declarant femeia.

Tanara a adaugat ca si-a alaptat copilul din prima ora de viata si nu a fost despartita niciun moment de niciun membru al familiei sale: "Nasterea a decurs foarte bine, repede, fara complicatii. Am alaptat bebelusul din prima ora de viata, mi l-au pus pe piept imediat, copilul cel mare si-a vazut fratiorul foarte repede, nu am fost despartiti niciun moment. ", a mai spus ea.

Insa daca urmariti cu atentie comentariile facute pe marginea acestui subiect... totul pare sa mearga in directia unei reclame ascunse facute, nu pentru o maternitate privata, ci spre conceptul de nastere acasa.

Nasterea acasa, o noua moda la mare cautare in randul unor persoane care cauta o reintoarcere spre tot ceea ce este natural, naturist, naturopat etc.

Felicitari pentru nastere, dar nu e un model de urmat. Trebuie sa cautam sa facem tot posibilul pentru imbunatatirea conditiilor din spitale si maternitati, nu pentru intoarcerea cu 70 de ani in urma, la riscantele nasteri acasa.

In plus, LEGISLATIA din Romania nu permite prezenta unui asistent medical, unei moase in cazul unei nasteri la domiciliu. Din aceasta cauza din punct de vedere legal NU poti sa nasti acasa impreuna cu un ajutor specializat.

Asdar cele doua, moasa si asistenta, care au asistat-o la nastere pe focsaneanca au stiut ca incalca legea?

In final o intrebare: credeti ca foloseste cuiva razboiul pacienti - medici?  Credeti ca exista vreun domeniu de activitate sau vreo profesie in care sa nu gasim un imbecil care sa bata campii cu mare veselie?