Impresii CASTELUL TEMPLIERILOR atmosfera medievala, peisaje, distractie si sporturi extreme

Povestile despre castelele din Romania, ascund istorie si dorinta de a fi readuse la viata.

Indragostit de povestile despre cavalerii templieri un medic originar din BRASOV, FLORIN RUSU a demarat aventura vietii atunci cand a cumparat CASTELUL din TRASCAU pe care l-a redenumit CASTELUL TEMPLIERILOR.

Asadar, sa ne facem o parere despre Castelul unde Regele Mihai al Romaniei a stat o perioada atunci cand si-a executat stagiul militar.

Castelul TEMPLIERILOR este amplasat intr-un decor spectaculos strajuit de stanci si peisaje  ce pot fi greu descrise prin cuvinte.

Are o vechime de sapte sute de ani. Care este istoria acestui frumos castel salvat de la ruina si nepasare? Pe la 1320 castelul servea drept cetate de aparare.

Apoi a devenit cazarma militara in timpul domniei IMPERIULUI HABSBURGIC. Armata romana avea sa il preia si sa ii dea tot destinatie de cazarma militara pentru vanatorii de munte.

PARERI CAZARE CASTELUL TEMPLIERILOR TRASCAU

A fost cumparat mai apoi de o interprindere din AIUD. Atunci cand a intrat in faliment  sefii interprinderii au scos castelul la licitatie.

Si in sfarsit contra sumei de 45.000 de euro medicul FLORIN RUSU a intrat in proprietatea  castelului. A investit a construit dar a pastrat atmosfera medievala careia i-a adaugat nota moderna.

Munca i-a fost rasplatita in anul 2013 la TARGUL DE TURISM al ROMANIEI.

CASTELULUI TEMPLIERILOR din CHEILE VALISOAREI i-a fost decernat premiul de "MARGARETA DE AUR".

Sunt multe motive pentru care trebuie sa ajungeti in vacanta la CASTELUL TEMPLIERILOR. Aveti ce vizita iar peisajele  va vor lasa amintiri de neuitat.

In zona se afla CHEILE AIUDULUI sau CHEILE VALISOAREI. Tot aici se afla si comuna RIMETEA inclusa in patrimoniul UNESCO pentru  modul in care locitorii au stiut sa pastreze patrimoniul urbanistic si local.

Pentru drumetii pasionati iata cateva obiective de vizitat " CHEILE TURZII, SALINA TURDA, CETATEA COLTESTI, MANASTIREA REMETEA. Si sa nu uitam rezervatia CHEILE VALISOAREI.

Cadrul natural este ceea ce cauta amatorii de alpinism si zboruri cu deltaplanul si parapanta. Cei mai linistiti gasesc la castel jocuri de remmy, ping pong.

Fericiti cei de la multinationale care ajung sa faca aici teambuliding-uri, conferinte. Daca va ganditi ca ar fi imposibil  sa faceti aici o nunta sau petreceri sa stiti ca  nu este asa.

Cele mai reusite petreceri de la cele aniversre, tematice pana la nunti  se fac numai la CASTELUL TEMPLIERILOR.

Exista meniuri si tarife speciale dar asta nu este o problema atunci cand doresti ca cel mai frumos momnet din vita sa il petreci in natura departe de  rutina betoanelor si a unui restaurant oricat ar fi el de fitos.

impresii camere cazare castelul templierilor trascau

Nu veti gasi in locatiile de lux camere ce respira istorie. Din totalul celor 20 de camere, doua camere sunt de lux. Micul dejun este inclus in pretul camerelor.

Gurmanzii se vor delecta cu celebrele de acum bucate ardeleneste si vestita tuica. Strainii vin de departe sa petreaca o vacanta la castel. Iar romanii care au fost cel putin o data isi doresc sa revina la castel.

Preturile la cazare sunt intre 160 si 200 de lei. Ar fi pacat sa nu vizitati CETATEA COLTESTI a carei vechime  este  de sase sute de ani.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va programati urmatoarea vacanta la CASTELUL TEMPLIERILOR.
ADRESA DE CONTACT:

COMUNA LIVEZILE, ALBA IULIA, CHEILE VALISOAREI
TELEFON: 0726 314 192


Comentarii