Biografie Christoph Daum dat pe surse Antrenorul NATIONALEI

Site-ul de stiri sportive DigiSport da ca sigura numirea  neamtului Christoph Daum ca si antrenor a nationalei Romaniei, in locul lui Anghel Iordanescu.

Antrenorul Christoph Daum (in varsta de 62 de ani),  care nu a mai antrenat o echipa din martie 2014, ar urma sa îl înlocuiasca pe "Tata Puiu" la carma echipei nationale a Romaniei.

Decizia a fost luata de Iordanescu dupa evolutia sub asteptari la EURO 2016, încheiata dupa faza grupelor, in care tricolorii au inregistrat urmatoarele rezultate, 1-2 cu Franta, 1-1 cu Elvetia si 0-1 cu Albania, ocupând ultimul loc în clasamentul Grupei A.

Sa vedem deci care este biografia lui Christoph Daum (nascut in data de 24 Octombrie 1953) cel care ar trebui sa aduca un pic de rigurozitate germana in echipa de fotbal a Romaniei.

CV-ul de antrenor a lui Daum nu este presarat doar cu realizari sportive. Gasim in acest wiki profesional si lucruri "nasoale la greu".
wiki biografic  Christoph Daum antrenorul romaniei la fotbal

Cel mai mare esec din cariera a antrenorului Christoph Daum a fost atunci cand acesta a ratat intr-un mod groaznic sansa de a antrena nationala Germaniei, ba chiar a fost nevoit sa plece din Germania cativa ani revenind în 2006, cand a preluat-o pe FC Koln.

Acesta se intampla pe vremea in care acesta era antrenorul echipei Bayer. Atunci fostul presedinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvaluit în mass-media vremii ca ”Daum este consumator de droguri!”.

Si totul s-a terminat! Unii chiar au crezut ca drumul ca si antrenor a lui Daum s-a terminat in mod definitiv.

Christoph Daum are un titlu în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992, si Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, în 2013, titlul cu Besiktas, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeasi echipa, în 1994, doua titluri consecutive cu Fenerbahce (2004, 2005), precum si eventul cu Austria Viena în 2003.

El a mai activat în cariera sa la FC Koln, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, FC Bruges si Bursaspor.

Cea mai recenta activitate de antrenor a lui Daumn s-a desfasurat in Turcia, la Bursaspor, in perioada (2013-2014), echipa cu care a reusit sa castige doar 45% din meciurile din campionat .

UPDATE

Incepe scandalul: "Eu propun sa iesim cu totii din Comitetul Executiv (n.r a FRF) si sa nu il votam. Mai ales daca FRF nu vine si nu ne arata contractul lui Daum. 

Nimeni nu ne-a întrebat daca sa fie adus Daum si nici nu am vorbit despre salariul lui" a declarat Florin Prunea.


Comentarii