Oferte cazare PENSIUNEA LUNCA SIBIELULUI in satul SIBIEL. PARC AVENTURA SIBIEL, atmosfera ardeleneasca intr-un loc ce respira istorie arta si cultura

SIBIU si SIBIEL pana si numele respira istorie si suna armonios ca un mic clopotel. Un sat aproape de SIBIU cate te arunca in trecut si te trezeste in prezent cu net in munte si ATV-uri si PARC AVENTURA.

Ce loc minunat daca poti sa respiri trecutul indepartat si sa te ancorezi in acelasi timp in prezentul galagios. Cine doreste sa gaseasca tihna pierduta in aburul motoarelor orasului cine doreste sa isi stearga stresul sa mearga la SIBIEL un sat  ce imbina traditiile romanesti cu modernitatea timpurilor prezente.

SIBIEL este satul care exista acum 700 de ani si era populat cu oieri. Pe la 1200-1300 a inceput constructia de case. Acestea erau asezate pe malul raului.

Materilalele folosite la constructia caselor erau: lemnul de fag si brad si barna.

Da, pe atunci nu existatu politicieni si oameni hrapareti si fara constinta care sa defriseze padurile. Existau paduri si lemnul era lemn. statea pe loc nu facuse picioare la export.

PENSIUNEA LUNCA SIBIEL WIKI TURISTIC

Pe la 1800, 2 mesteri sasi au inceput constructia caselor din caramida. Din cauza revarsarilor deseale raului a fost nevoie de indiguire.

La 21 de kilometri de SIBIU este satul SIBIEL. Cu masina mergeti pe drumul european  SIBIU-CLUJ cam 17 kilometri si apoi inca 4 kilometri ii veti parcurge pe drumul judetean.

Din acele vremuri oamenii se ocupau cu cresterea pasarilor si a animalelor,oi,boi,vaci si desigur se mai indeletniceau si cu producerea de fructe. Satenii au infiintat livezi de pomi fructiferi.

Mere, prune  tot felul de soiuri unele avand o vechime de 100 de ani. De nepovestiti gustul si aroma acestor fructe.

La SIBIEL atractiile turistice sunt deosebite. In primul rand exista MUZEUL DE ICOANE PE STICLA.

Este UNIC in Europa prin marimea exponatelor. Veti vedea colectia de icoane, materiale textile de casa, si tot felul delucruri traditionale.

Mai exista un alt MUZEU  DE ICOANE PE STICLA numit ZOSIM.

Acesta a fost realizat in anul 1969 din donatii publice. Gasim icoane, obiecte de arta populara,si carti vechi. Piese de mobilier si ceramica populara.

BISERICA "SFANTA TREIME" din SIBIEL a fost declarata in 1924 monument istoric. Dateaza din secolul al XVIII-lea si a fost construita in anul 1765. Pictura din fresca a fost pictata de renumitul STAN ZUGRAVUL. Picturile au fost facute in 1774-1775.

MANASTIREA SIBIEL se afla cam la 5kilometri spre munte. MANASTIREA "CHILII" dateaza tot din secolul XVIII-lea.

Un alt punct de vizitat il constituie cele trei TROITE care dateaza de peste 150 de ani. Ele dateaza din 1803,1814,si 1817. Picturile in fresca si crucile de lemn din interior sunt impresionante.

CETATEA FEUDALA SALGO

Situata pe DEALUL CETATE este mentionata documentar inca de la 1383 si facea parte din sistemul de aparare al granitei TRANSILVANIEI DE SUD-EST.

PENSIUNEA LUNCA SIBIELULUI din SIBIEL are nu numai 4 margarete dar a primit destule diplome care sa ii asigure in plus unicitatea intre pensiunile din SIBIEL. In fiecare an turistii straini care ii trec pragul promit ca se vor intoarce. Sunt impresionati de peisaje si de oameni.

PENSIUNEA LUNCA SIBIEL IMAGINI CAMERE

De munca campului de capitele cu fan si de animale. de parca industrializarea nu ar fi ajuns in aceste parti. De tihna aceea care iti picura prin corp atat de rara in zilele noastre.

Ce te impresioneaza de cum ajungi la PENSIUNEA SIBIEL este primirea care ti se face. Si dupa ce te-ai cazat nu stii ce sa faci. Sa te afunzi in patul moale sau sa ramai inca in picioare si sa admiri frumusetea de camera.

Camerele nu numai ca au denumirir diferite dar contin ceva specific asta dupa denumirea pe care au primit-o.

Avem CAMERA BOEIERULUI cu mobila veche, CAMERA GOSPODARULUI, CAMERA CARTURARULUI si altele pe care va las sa le descoperiti singuri.

PENSIUNEA LUNCA SIBIELULUI ofera turistilor spatii de cazare intr-un loc cochet ce imbie la intimitate caldura si armonie. Parca te si vezi ca in reclama aceea cu sana de odinioara stand pe prispa si delectandu-te cu minunea aceea facuta din lapte de vacuta ca odinioara. Cat vezi cu ochii verde,munte si liniste.

9 saptii de cazare, 7 camere double si 2 apartamente plus fotolii pat pentru copii.

Preturile pleaca de la 104 lei pentru o CAMERA SINGLE/ noapte si 130-160-190 de lei la celelalte camere double si apartamente. Nu uitati ca vorbim despre o pensiune de 4 margarete. Altfel daca nu tineti atat la lux va puteti caza si la alte pensiuni unde preturile pornesc de la 60-70 de lei/noapte.

La iesirea din SIBIEL veti da de PARC AVENTURA. Aici aveti instructori, ghizi puteti invata sa schiati. Puteti sa va dati cu tiroliana sau puteti sa luati lectii de initiere in alpinism. Se organizeaza si cursuri de orientare turistica.Ca sa nu mai vorbim de ATV-uri.

La pensiune aveti un barbeque unde sa faceti gratare pe care sa le udati cu vin si palinca de SIBIU. Puteti sa va beti cafeaua in livada si copiii vor alerga nestingheriti prin gradina.

Pentru oamenii de afaceri se organizeaza team-buildinguri. Aveti loc de relaxare la tersa restaurantului. In pretul cazarii este inclus micul dejun. Seara ar merge un joc de ping-pong, tenis de masa, sau un joc de table, sah si rummy.

Pe scurt o vacanta minunata va asteapta daca doriti sa alegeti SIBIEL-ul.


Vizualizare hartă mărită

ADRESA CONTACT PENSIUNEA LUNCA SIBIEL

SIBIEL, judetul SIBIU

TELEFON :+40 269 55 26 67
0752 750665Comentariile sunt inchise