IMPRESII CASTELUL DANIEL din TALISOARA, Covasna. Vacante in stil aristocratic

Un weekend sau o vacanta prelungita  in cel mai pur stil aristocratic? Amatori de istorie si povesti ce se imbina  cu povestea unei familii de bucuresteni ce s-au transformat in castelani?

Daca ati rapuns da si sunteti curiosi  trebuie sa faceti un drum pana in TINUTUL TREI SCAUNE la TALISOARA in COVASNA.

TALISOARA si-a capatat faima de sat antreprenorial cel mai fain din TRANSILVANIA. Aici veti gasi CASTELUL DANIEL. O famile din BUCURESTI  s-a aventurat sa cumpere CASTELUL.

Era in 2008 si familia RACZ avea de ales intre achizitionarea unui apartament in DRUMUL TABEREI si un CASTEL MEDIEVAL. Fara pregatire de specialitate cei doi soti au pornit in aventura vietii lor.

Au intampinat ceva probleme dar pana la urma norocul a fost de partea lor. Au reconditionat CASTELUL DANIEL pastrand  stilul original. Au devenit proprietarii unui CASTEL si nu regreta nicio clipa alegerea facuta.

CASTELUL DANIEL din TALISOARA in COVASNA are regim de hotel dar este un CASTEL.
Sunt atatea posibilitati de petrecere a timpului liber.

PARERI CASTELUL DANIEL din TALISOARA, COVASNA

Mai intai  aflati cum puteti ajunge la CASTELUL DANIEL. Puteti ajunge din doua directii.

Fie din TG MURES sau SIGHISOARA si o luati pe E 60 spre BRASOV -  MAIERUS - ARINI-BELIN - AITA MARE- MICLASOARA - CAPENI - BARAOLT- TALISOARA.

Fie prin MIERCUREA -CIUC sau SF.GHEORGHE o luati pe DN 12 spre MICHALAU - BATRANII MARI - BARAOLT - TALISOARA.

SATUL TALISOARA se afla la 3 kilometri de BARAOLT sau 60 de kilometri de BRASOV. O vacanata intr-un sat ce ascunde  un CASTEL  ce s-a incapatanat sa reziste.

Si daunelor facute de comunisti si nationalizarii si  numeroaselor modificari. Doamne e ireal dar adevarat.

Proprietarii  castelului DANIEL in preajma celui de-al doilea razboi mondial au fugit mancand pamantul. Au vandut castelul unor vecini pe slana si ceapa. AMAZING !

Povestea castelului isi are originile in secolul al XVII-lea. Principele BETHLEN GABOR i-a daruit capitanului adjunct al tinutului TREI SCAUNE mosia de la TALISOARA.

Aici DANIEL MIHALY si sotia sa  contesa JUDIT HALLER au construit CASTELUL DANIEL in stil renascentist tarziu. Mai traziu a fost construita o aripa noua in stil clasicist.

Mai tarziu nepotul lui DANIEL MIHALY a construit aripa de nord a castelului si a inceput si construirea etajului.

In secolul al XIX-lea proprietarul ROBERT NANDAR a reorganizat camerele de la etaj si a modificat unele lucruri.

Castelul reintra apoi in proprietaea familiei DANIEL care mai fac o renovare in 1884 cand a fost facuta aripa clasicista.

In aceasta aripa se gasea sculptat in tencuiala blazonul familiei DANIEL.

BLAZONUL familei este reprezentat de o lebada cu gatul sagetat alaturi de initialele lui DANIEL MIHALY si a sotiei JUDIT HALLER.

DEVIZA familiei MIHALY era: DEUS PROVIDE BIT/ANNO 1669 adica DUMNEZEU VA PURTA DE GRIJA.

TERASA castelului a fost construita dupa planurile arhitectului DRASKOCZY JENA.
Cine sunt fondatorii satului TALISOARA?

In trecut satul a fost fondat de italieni adica OLASZTELEK. SATUL ITALIENILOR. Au venit mai apoi maghairii care s-au "italienizat"- MARKO SI KOLUMBA J. TELEK inseamna TALISOARA.

CASTELUL DANIEL ofera turistilor 8 camere diferite. Fiecare cu specific si istorie. Avem CAMERA SECRETELOR.

IMPRESII CAMERE CASTELUL DANIEL TALISOARA COVASNA

A fost denumita asa pentru ca in timpul restaurarilor s-a gasit zidita o camera secreta. In prezent in locul unde se afla aceasta CAMERA SECRETA a fost construita  BAIA.

Mobilierul este din lemn. Alta camera este CABANA DIN PADURE. Aici gasiti pereti din piatra si fresce chiar si la baie,

CAMERA POARTA CASTELULUI. Aici se afla la origini chiar INTRAREA IN CASTEL. Si tot aici  locuia paznicul castelului.

O camera superba este CAMERA CONSTANTINOPOLE. Pe pereti veti vedea fresca care il reprezinta pe DANIEL in vizita la SULTAN chiar in ISTANBUL.

CAMERA LEBADA este speciala. Un pat superb din lemn cu baldachin. Si culori ce se imbina armonios,

In intreg castelul se simte aerul medieval pe care proprietatii s-au straduit sa il conserve.

Tot aici veti da de BLAZONUL familiei acea lebada cu gatul sagetat. La etaj gasim CAMERA CONTELUI si CAMERA BUDOARUL CONTESEI.

Stiluri diferite unul masculin si unul feminin daet de sobrietate sau de aerul feminin care razbate in fiecare coltisor. Atentie la BAIA de LEMN din CAMERA BUDOARUL CONTESEI.

Bucatarul restaurantului CASTELULUI DANIEL este un domn pe nume FERENC, scolit la LONDRA care s-a intors cu bucurie in tara natala.

Si mancarurile gatite de el sunt neasemuite.

In fiecare zi gateste altceva. De la BULZUL PE FELIE DE MAMALIGA la GRATAR la SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA, FILE DE PASTRAV CU VARZA pana la PATEU DE RATA CU JELEU DE VIN SI CONIAC.

Opinii Cazare  CASTEL DANIEL TALISOARA

Iar MOUSSE-ul de ciocolata este  delicios. La aceste mancaruri senzationale se adauga colectia de vinuri de colectie.

De la vestitele VINURI DINESCU pana la VINURI UNGURESTI intre care unul tare special fiind facut din stuguri ce au crescut pe un teren bazaltic. Este asa numitul vin "SARAT".

Cine are chef de un gratar  are la dispozitie unul . Exista doua terase si un LOUNGE unde va puteti savura cafeaua si puteti sa stati sa urmaririti emisiunile prefearte langa semineu.

Ce-i drept este o sala comuna tuturor dar fiind  doar opt camere cei care ajung la CASTEL DANIEL ajung sa se cunoasca si sa se imprieteneasca.  Nimic care sa te deranjeze, in fond cine vine la castel sa se uite doar la televizor?

Proprietarii ofera  camere de joc pentru distractie. Cine se simte sportiv poate face drumetii cu bicicleta. Doamnele isi pot alege mici suveniruri de la magazinul special construit.

PERSONALULeste atent selectionat. Se vorbesc cinci limbi straine de la engleza, slovaca,  maghiara, ceha si desigur dulcea limba romana.

Atentie la CHECK IN  oaspetii sunt asteptati sa isi preia camera intre orele 16 pana la ora 20.

CHECK OUT se face dimineata in intervalul 8-11 dimineata. Copiii au si ei rezervate locuri de joaca dar cred ca imprejurimile ii vor fascina cat pentru cea mai|"cool" aventura.

Singurul inconvenient este pentru cei care sunt proprietari de animalute, deoarece la CASTELUL DANIEL nu aveti voie cu preferatii vostri necuvantatori.

Probabil s-au gandit proprietarii ca animalutele sa nu produca stricaciuni.

Poate pe viitor se vor gandi sa rezolve aceasta poveste poate vor amenaja  ceva pentru cei care nu pot renunta in concediu la animalele preferate. Oamenilor de afaceri le este rezervata o sala de conferinte.

Se spune si trebuie sa le dam crezare  petrecerile organizate aici sunt cele mai reusite. O veste buna pentru cei care fac echitatie dar si pentru amatorii de masaje.

O vacanta la CASTELUl DANIEL va fi una din amintirile dragi. Si veti dori sa reveniti ori de cate ori va va permite timpul.

Pentru ca doar la CASTELUL DANIEL vacanta are  un parfum de neegalat. Si sa nu uitam de drumetiile pe care le puteti face. Veti descoperi  un sat  neasemuit.

Cu localnici priceputi si ospitalieri. Care au pastrat mestesuguri pe cale de disparitie.