Treceți la conținutul principal

BLESTEMUL MIHAILESTI. 800 de butelii explodeaza dupa ce un TIR a luat foc.

Pentru cei care poate au uitat, in data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihailesti, judetul Buzau, pe DN2 (segment din drumul european E85), la 32 de kilometri sud de Buzau, a avut loc o explozie datorata accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Se pare ca zona este BLESTEMATA. Astazi, 10 iunie 2016, traficul rutier este întrerupt în localitatea Mihailesti, judetul Buzau.

Un TIR cu butelii a luat foc în mers, apoi au avut loc mai multe explozii. Zona a fost evacuata pe o raza de 500 de metri.

Camionul a luat foc incepand cu rotile, dupa care au inceput sa explodeze buteliile una cate una. S-a luat masura evacuarii populatiei pe o raza de 500 de metri.

Pompierii intervin de la distanta, pentru a nu se supune unui risc. Situatia este tinuta sub control.

explozii puternice la mihailesti

Buteliile sunt incarcate, acestea explodând în serie, traficul fiind întrerupt.

Potrivit lui Raed Arafat, incendiul ar fi pornit de la rotile autospecialei care transporta buteliile.

S-a trecut si la evacuarea populatiei din zona pe o raza de circa 500 de metri, instituindu-se CODUL RO?U de interventie.

Revenind la accidentul tragic de acum 12 ani, atunci 18 oameni ei-au pierdut viata atunci, dintre care sapte pompieri, trei localnici ei doi jurnalisti. Alti 13 oameni au fost grav raniti.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri si un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucati de metal au fost aruncate pe o raza de 200 de metri afectând acoperisurile mai multor case din zona.

Acum se pare ca lucrurile au stat mai bine, nefiind nicio victima.

Intrebarea ramane insa... sa fie zona de la Mihailesti o zona BLESTEMATA???