Autovindecarea pas cu pas. Undele ALFA ale creierului exercitii pentru a intra in starea alpha.

Inainte de a prezenta un exercitiu simplu si usor pentru a intra in starea ALFA, sa descifram cateva aspecte legate de undele Alfa ale creierului.

Mintea conduce creierul, iar creierul conduce corpul. Nivelul alfa este cheia spre aceasta realitate, pe care mai toate curentele religioase si spirituale au sustinut-o in decursul timpului.

Alfa este nivelul la care undele cerebrale au o frecventa de circa doua ori mai mica decat undele cerebrale din timpul starii de veghe.

Alfa reprezina o stare naturala a mintii, o stare confortabila, linistitoare, relaxanta, prin care trecem cu totii seara, înainte de a adormi, si dimineata la trezire.

Domeniul undelor Alfa corespunde nivelului constiintei interioare, lumii spirituale. In aceasta zona a mintii nu mai exista notiunile de spatiu si timp.
undele alfa si autovindecarea pas cu pas

Atunci cand creierul se afla in starea alfa, corpul experimenteaza stari care de care mai benefice pentru sanatate.

Organele si sistemele fiziologice obosite se recupereaza si se revitalizeaza. Tensiunea sangvina se normalizeaza. Deasemenea pulsul se stabilizeaza la valori normale.

Cheia oricarui exercitiu pentru a intra in starea alfa a creierului este RELAXAREA. Insa, atentie mare. Aici vorbim de relaxarea ACTIVA si nu relaxarea pasiva.

1. Asezati-va comod pe un scaun, fotoliu sau si inchideti ochii. Daca veti sta intinsi pe spate riscati sa adormiti!

2. Inspirati adanc si, in timp ce expirati, relaxati-va corpul. Simiti cum odata cu aerul expirat muschii se relaxeaza.

3. Numarati lent inapoi, de la 100 la 1.

4. Imaginati-va un loc (peisaj)  pe care îl cunoasteti, o locatie plina de relaxare si aducatoare de pace.

5. Spuneti-va in gand: „Corpul si mintea imi vor fi intotdeauna intr-o stare perfecta de sanatate".

6. Dupa aceea, incepeti sa numarati de la 1 pâna la 5. Spuneti-va în gând ca atunci când veti deschide ochii, dupa ce ati ajuns la numarul 5, va veti simti foarte treaz si mai bine decât înainte. Cand ajungeti cu numaratoarea la 3, repetati din nou acest lucru.

7. Cand deschideti ochii, afirmati-l din nou: „Sunt perfect treaz si ma simt mai bine decat inainte."

Increderea activeaza energiile mentale prin transmiterea mesajului conform caruia "programarea a inceput".

Aceasta stare sincera de Incredere ne permite sa ne imaginam rezultatul final cu entuziasm, iar entuziasmul amplifica fluxul de energie care conduce mecanismele mentalului nostru.

Creierul prelucreaza apoi informatia primita de la mintea devenita o minte icrezatoare (nu credula) - facultatea sa critica i-a dat unda verde: "Voi reusi".

Este bine sa tineti minte ca cel mai bine reusim sa ne controlam mintea atunci cand tinem ochii indreptati cam cu 20 de grade deasupra orizontalei.

Numaratoarea inversa are efect relaxant pentru minte, asta in timp ce numaratoarea directa are efect de activare.

Pe masura ce vei intra cat mai natural, fara efort, in starea alfa, cu siguranta vei ajunge pe nivele tot mai profunde ale Eul-ui tau si vei simti tot mai puternic pacea sufleteasca interioara, atat de solida încat nu poate fi distrusa de nimic in viataComentariile sunt inchise