Infectia cu Bacteria Clostridium difficile de la simptome la tratament. Se preconizeaza o crestere alarmanta.

Infectia cu Bacteria Clostridium difficile se extinde rapid si devine din ce in ce mai agresiva. Medicii spun ca va fi greu de stapanit in viitorul apropiat.

Bacteria Clostridium Difficile a fost descoperita cu cativa ani in urma în spitalele romanesti.

Infectiile cu Clostridium difficile sunt mai frecvente in mod special la persoanele care sunt spitalizate, care au utilizat un tratament cu antibiotice, persoanele care au o varsta inaintata sau al caror sistem imunitar raspunde la toxinele produse de bacteria Clostridium difficile.

Clostridium difficile este o bacterie ce afecteaza intestinul gros si duce la aparitia colitei. La copii Infectia cu Bacteria Clostridium difficile este intalnita extrem de rar.

Simptomele cele mai frecvente ale infectiei cu Bacteria Clostridium difficile sunt: febra, pierderea apetitului, varsaturile, durerile abdominale si ileus paralitic (în forme severe).
forum bacteria clostridium de la simptome la tratament

Ileus-ul paralitic este o ocluzie intestinala urmare a unei paralizii trecatoare a intestinului subtire.

Simptomele infectiei cu cu Bacteria Clostridium difficile apar, de obicei, dupa 4-10 zile de la inceperea unui tratament cu antibiotice.

Insa aceste simptome ar putea sa nu apara decat dupa cateva saptamani dupa ce se opreste tratamentul cu antibiotice.

Nu toti pacientii infectati cu Bacteria Clostridium difficile dezvolta greata, febra sau dureri abdominale.

In cazurile usoare pacientul infectat cu Clostridium difficile poate prezenta 5 pana la 10 scaune intestinale pe zi, fara febra semnificativa si numai crampe abdominale usoare.

Testele de sange pot indica o crestere usoara a numarului de globule albe.

Potrivit specialistilor în microbiologie, decesul in urma infectarii cu  Bacteria Clostridium difficile apare la peste 10 pacienti dintr-o suta.

Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, a murit în urma infectarii cu bacteria Clostridium Difficile, pe perioada celor trei luni în care a fost internata la Spitalul Judetean Timisoara si, ulterior, la Spitalul Floreasca.

Referitor la tratament aceste se va NUMAI si NUMAI de catre personalul medical specializat!

S-a constatat ca prin continuarea administrarii de antibiotice de uz sistemic (altele decat cele folosite în tratamentul infectiei determinata de Clostridium difficile) dupa debutul simptomatologiei, se prelungeste evolutia bolii, creste riscul de deces si cel de recidiva.

Medicul dumneavoastra ar putea, in acest fel, sa trateze colita Clostridium difficile cu alt antibiotic decat cel care a cauzat infectia.

S-ar putea sa vi se prescrie un tratament pe baza de metronidazol sau vancomicina administrate pe cale orala.

Persoanele aflate in stare grava ca urmare a diareei produsa de Clostridium difficile sunt tratate în spital cu antibiotice specifice si fluide intravenoase.

Bolnavul este izolat de alti pacienti si de membrii familiei. Multi dintre bolnavi fac recidiva si atunci trebuie sa o ia de la capat cu spitalizarea, tratament de specialitate.

In cazurile rare, unele persoane infectate cu bacteria  Clostridium difficile ar putea necesita o interventie chirurgicala pentru a se inlatura o parte din intestine. Insa... tratamentul chirurgical al diareei cu bacteria Clostridium difficile difficile este rezervat pentru pacientii cu colita complicata, megacolon toxic si pentru cei care nu raspund la tratamentul medical.

Tratamentul chirurgical al colitei cu Clostridium difficile este asociat cu o morbiditate semnificativa de aproximativ 40 %.