Chakrele si activarea lor. Chakrele umane deblocare si deschidere.

Despre chakre si forta Kundalini  pe intelesul tuturor. O chakra e un sistem foarte delicat cu un angrenaj de o extrema delicatete si numai "sarpele" (in mod metaforic datorita miscarii sinusoidale ale acestei energii) Kundalini poate regla aceste roti si a le poate pune în functiune (activa).

Trezirea chakrelor facuta de forta Kundalini trebuie sa se faca cu multa precautie.

Anatomia caracteristica corpului astral comporta un creier subtil astral sau "lotusul cu 1000 de petale de lumina" (sahasrara) si cei 6 centri subtili - chakra -, ce se afla plasati de-a lungul lui sushumna nadi, sau axul esential subtil cerebro-spinal.

In momentul cand chakra incepe sa se roteasca (energiile sale specifice), se manifesta facultatile si puterile care sunt legate de ea.

chakrele corpului omenesc activare si deschidere spontana

Chakrele se deosebesc unele de altele prin culoarea lor, numarul de petale, adica numarul si intensitatea vibratilor lor, divinitatile care locuiesc în ele, si mai ales prin virtutile si puterile pe care trezirea lor le confera omului, astfel:
  • Muladhara îi da energie vitala; 
  • Svadhishana chakra îi da omului forta creatoare;
  • Manipura chakra îi da constiinta colectiva; 
  • Anahata chakra îi da fiintei umane iubirea universala; 
  • Vishuda chakra îi da întelepciune;
  • Ajna chakra îi da omului clarviziune; 
  • Sahasrara chakra îi da atotputernicia si libertatea.
Chakrele constituie o hartã a universului nostru lãuntric - relatiile cu propria noastrã fiintã si felul în care ne folosim energia. Viata înseamnã energie. Aceeasi fortã care strãbate orice formã de viatã curge si prin fiinta ta - este mana (respiratia), prana, chi-ul vietii.

Chakrele interactioneazã cu aceastã fortã vitalã universalã si însufletesc diferitele aspecte ale vietii tale.

Întelegerea chakrelor este una dintre cele mai eficiente modalitãti de abordare a diferitelor niveluri de constiintã ce-ti sînt accesibile.

Este un sistem de întelegere simplu si totusi profund, un ghid pentru universul lãuntric. 

Modelul chakrelor îti oferã un mod de identificare a tipului de energie pe care o experimentezi: supravietuire, plãcere/ sexualitate, putere, dragoste, creativitate, intuitie si spiritualitate.

Fiecare dintre aceste sapte niveluri energetice este însufletit de cele sapte chakre.

Prin pozitii adecvate, exercitii de respiratie si meditatie, yoghinul reuseste sa trezeasca forta care este înca somnolenta în chakra Muladhara, situata la baza coloanei vertebrale; aceasta forta, numita energia Kundalini, se ridica prin canalul Sushumna, trece prin diferitele chakre: Svadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna, pe care le întâlneste în miscarea sa pentru a atrage în final chakra Sahasrara în vârful capului. 

La acest nivel, ea tâsneste ca un fascicol de lumina. 

Yoghinul care a ajuns sa dirijeze Kundalini pana la chakra Sahasrara, poseda cele mai mari puteri mistice. 

Dar evident, înainte de a ajunge acolo, este necesara o întreaga disciplina si metoda. Insa in ciuda acestei discipline, prea putini yoghini reusesc sa dirijeze aceasta forta Kundalini pâna la nivelul crestetulului.

Despre mantrele chakrelor si activarea lor, despre echilibrarea chakrelor prin rugaciune si exercitii pentru deblocarea chakrelor intr-un articol viitor.