Biografia IULIA GORNEANU femeia din alta lume a artistului GRIGORE LESE

Wiki. IULIA GORNEANU este o MARE DOAMNA. Are o poveste de viata deosebita iar cei care o cunosc nu se sfiiesc sa spuna ca are alura, maretia si frumusetea unei REGINE.

Si da, IULIA GORNEANU este REGINA unui suflet de artist iubit de romani. IULIA GORNEANU si GRIGORE LESE sunt iubiti.

O poveste de iubire intre doi oameni cu personalitate legati prin iubire si afinitatile comune pentru traditie,  obiceiuri populare pentru promovarea valorilor foclorului romanesc autentic.

Cine este IULIA GORNEANU? In prezent detine functia de director artistic al GALERIEI DE ARTA CONTEMPORANA GALATECA BUCURESTI. IULIA spune :

"SUNT IULIA GORNEANU, RECUNOSC : SUNT O TARANCA." Acesta a fost un demers pentru reabilitarea termenului de TARAN si de sustinere a valorilor romanesti.

Absolventa FACULTATII DE  LIMBI si LITERATURI STRAINE in 1994, sectia engleza -spaniola IULIA se trage din VISTEA DE SUS din frumoasa TARA A FAGARASULUI.
wiki iulia gorneanu si grigore lese

O copila frumoasa care a venit in BUCURESTI pentru studii.

O domnisoara timida si ambitioasa. Azi a reusit sa isi gaseasca fericirea profesionala. Dupa un drum lung incarcat de amintiri  si oameni carora le poarta respect si iubire.

IULIA GORNEANU se ocupa cu FASHION STYLING mai precis reuseste sa imbine spectaculos  tinute VINTAGE in hainele URBANE. Pasionata de fotografie si CURATORIAT, de CALENDARUL POPULAR ROMANESC.

IULIA  se implica in permanenta in campanii de protejare a PATRIMONIULUI TARANESC.

Oricat s-au straduit sa scrie ziarele de scandal despre  ea nu au reusit foarte mult. Fireste ca s-a scris ca ea este IUBITA lui GRIGORE LESE.

Desigur ca au avut "bucuria" de a mentiona diferenta de varsta intre IULIA GORNEANU 45 de ani si artistul maramuresan  GRIGORE LESE 61 de ani.

IULIA GORNEANU nu a facut nicio declaratie  in privinta povestii sale de dragoste . Si cum sa o deranjeze articolele care spuneau ca MAESTRUL GRIGORE LESE si-a lasat prima sotie pe VOICHITA pentru IULIA?

Chiar GRIGORE LESE a spus jurnalistilor ca  singur a decis sa se desparta de sotia sa careia i-a lasat casa si absolut toata agoniseala de o viata.

Din prima casatorie cea cu VOICHITA a rezultat singurul sau fiu CIPRIAN LAURENTIU un tanar absolvent de POLITEHNICA in CLUJ.

Baiatul lui LESE promoveaza  pasiunea tatalui iar artistul este mandru ca prin intermediul fiului sau si generatia tanara este curioasa sa ii cunoasca si sa ii asculte muzica.

 Dupa divortul de prima sotie GRIGORE LESE a venit in capitala . Traversa o perioada dificila. Cine i-a fost alaturi in aceasta perioada si cine l-a schimbat?

Cine i-a influentat stilul de la haine la mancare si cine l-a ajutat sa isi indeplineasca  visele? Chiar  IULIA GORNEANU cea care avea sa devina cea de-a doua sotie a artistului LESE.

IULIA a facut liceul in PLOIESTI in vremurile in care in weekend puteai iesi la plimbare doar cu bilet de voie. Era o fata timida si introvertita. Cartile au apropiat-o de biblioteca.

iulia gorneanu wiki vedeteBibliotecarul liceului unde a terminat IULIA era un domn respectabil si chiar poet ION SRATAN. Dizidentul  i-a deschis IULIEI usa catre minunata lume a  cartilor si poeziei.

IULIA marturisea ca asculta cu religiozitate "VOCEA AMERICII". Bunicul ei era profesor de istorie. In zilele de weekend fugea la Bucuresti unde  frecventa cenacluri literare.

Se invartea in lumea oamenilor de arta pictori, poeti si muzicieni. Isi impartea timpul intre studiu si teatru.

In afara orelor la  facultate a  frecventat cursuri de istoria artei si filozofie.

Dupa terminarea facultatii s-a angajat ca profesor si mai apoi a juns sa lucreze ca functionar in cadru MISIUNII DIPLOMATICE A ECUADORULUI la Bcucuresti.

Se ocupa cu organizarea evenimentelor culturale si a festivalelor de filme precum si de organizarea expozitiilor. A fost ca un prim inceput intr-o cariera pe care a practicat-o timp de zece ani.

S-a angajat in cadrul AMBASADEI PERULUI si de aici a inceput un periplu ce va cuprinde cele mai frumoase momente.

Si-a gasit mentorul in persoana lui JOSE TENORIO prieten cu cu marele scriitor MARGO VARGAS LLOSA.

Dupa zece ani in cadrul misiunilor diplomatice IULIA va renunta la aceasta lume si surprinzator se va angrena  intr-o alta meserie.

Va descoperi adevarata pasiune in lumea datinilor populare.

A plecat ca voluntar la "LA PORTILE RAIULUI" o actiune de amploare de a descoperi valorile si traditiile uitate le romanilor.

A colindat satele si i-a convins pe sateni sa ii arate  cele mai de pret lucruri.

Costume traditionale , obiceiuri datini si traditii. A stat de vorba cu taranii si a invatat  sa descopere frumusetea iilor care aveau sa devina o dominanta a garderobei sale mai tarziu.
biografie iulia gorneanu wiki vedete blog

Si pentru a aduce un omagiu iei IULIA a  organizat o expozitie intitulata MAIASTRA POVESTE A IIEI.

Asa a invatat IULIA sa "citeasca' in semnele de pe cisaturile iilor.

O mostenire care nu trebuie uitat de aceea IULIA isi va dedica  timpul acestei lumi a traditiilor plina de culoare si frumusete. Pentru aceasta lume a renuntat la o cariera in diplomatie dar nu regreta.

Si asta face si acum IULIA. Merge la targuri, organizeaza expozitii si sustine  valorile traditilor populare. Motivele populare au ajuns in moda gratie IULIEI care a facut un transfer reusit.

De la stilul traditional la modern. IULIA are intuitie, gust si artistii stiu ca au gasit in persoana sa un sustinator frenetic.

Are un blog  unde scrie despre tarditii, obiceiuri si calendarul romanesc cu toate sarbatorile romanilor.

A facut o mare pasiune pentru palarii si se mandreste cu o colectie de peste 200 deastfel de obiecte care mai de care mai frumoase.

Ba chiar si GRIGORE LESE a facut din purtatul palariilor un semn distinctiv.

Ce pasiuni are IULIA? Calatoriile in tara dar si in strainatate. Cel mai mult iubeste TINUTUL PADURENILOR un tinut de  vis desprins parca dintr-un basm.

Asemenea lui GRIGORE LESE, IULIA promoveaza traditiile romanesti.Caci  ce am fi fara ele? Un popor a carui identitate se va narui.

GRIGORE marturisea ca este un barbat dificil dar IULIA a reusit sa ii transforme temerile in bucurii. Impreuna alcatuiesc un cuplu deosebit.

Doi artisti  a caror dragoste se impleteste cu pasiunea comuna traditia populara, muzica si moda.
IULIA GORNEANU si LESE au fost una din cele patru perechi de nasi pentru fiul unei  cantarete de muzica populara.

LENUTA PURJA soacra mare si-a casatorit fiul SERGIU NEGREANU. toata crema artistilor populari a fost prezenta.

informatii iulia gorneanu si grigore lese
IULIA are o agenda incarcata dar isi gaseste timp si pentru a se intalni cu prietenii pentru a se uita la emisunile preferate sau pentru iesiri in  aer liber.

ARTA, CARTI, MODA si PORT POPULAR coordonatele lumii IULIEI.

IULIA GORNEANU  este  doamna sufletului artistului maramuresan GRIGORE LESE. O femeie care  stie ce vrea si isi urmareste cu ardoare pasiunea.

ELEGANTA, STRALUCIRE si VOINTA de a aduce la lumina valorile demult uitate.

Si in plus ideea de a aduce vintage-ul de bun gust in stilul modern  i-a adus IULIEI recunoastere si prestanta.

IULIA GORNEANU femeia care pare coborata din vremuri interbelice. Sotia unui artist iubit de romani.
MAI POTI CITI