Reteta originala TIRAMISU clasic cu Mascarpone de calitate si Piscoturi italiene delicioase

Inainte de va prezenta o reteta simpla de TIRAMISU clasic, Tiramisu original, iata cateva sfaturi culinare simple despre cum trebuie sa fie un tiramisu perfect, cat mai apropiat de reteta originala.

Secretele unui tiramisu bun nu sunt complicate sau imposibile. O reteta buna de tiramisu original trebuie sa tina cont de cateva reguli de bun simt... gastronomic.

Asadar, un Tiramisu original trebuie sa contina Mascarpone de calitate, produs in Italia. De fapt, popularitatea acestui desert a facut ca aceasta branza-crema sa ajunga o vedeta culinara in toata lumea.

Cine cauta o reteta de tiramisu fara mascarpone este clar ca nu a inteles care este esenta acestui dulce italian si vrea sa faca alt fel de prajitura (dulce fel de fel) si in mod clar, NU Tiramisu.

Timpul este foarte important. Un tiramisu bun trebuie sa stea mai intai la frigider cateva ore pentru un gust perfect.

reteta simpla tiramisu original italian cu mascarpone

Baza tiramisu-lui original trebuie sa fie facuta din piscoturi, nu din altceva. Este crucial ca aceste piscoturi sa nu fie prea uzi, pentru ca se descompun si distrug tiramisu.

Piscoturile trebuie sa creeze o armonie cu celelalte ingrediente. Piscoturile trebuie sa nu fie prea poroase si sa nu aiba foarte mult zahar la exterior (este o diferenta semnificativa între un piscot presarat cu zahar si un piscot glazurat cu zahar).

Tiramisul perfect trebuie sa nu aiba prea mult zahar. In caz contrar, gustul dulce il va acoperi pe cel al cafelei.

Reteta clasica de Tiramisu italian original cu mascarpone

a) Ingrediente pentru tiramisu italian
  • 500g branza mascarpone, 2 cutii de 250g, (fabricate in Italia, de preferinta)
  • 400g biscotti Savoiardi, adica piscoturi pentru tiramisu de productie italiana
  • 4 galbenuse de oua
  • 150g zahar tos
  • Cacao neagra pudra pentru decorat
  • 250ml cafea facuta la filtru, tare, de buna calitate
  • 15 ml liqueur amaretto (facultativ)
  • O picatura de esenta de migdale
b) Mod de preparare reteta tiramisu italian original

Preparare crema de mascarpone

Cele 4 galbenuse de oua se pun intr-un castron, peste care se adauga putin cate putin zaharul in timp ce se bate cu mixerul astfel incat sa se formeze o crema iar zaharul sa se dizolve in galbenuse.

Aceasta crema este o crema consistenta, densa, nu trebuie in niciun caz sa fie fluida.

Se adauga o picatura de esenta de migdale si cele 2 cutii de branza mascarpone si se bate din nou pana la omogenizarea cremei de tiramisu.

Crema de tiramisu se pune in frigider pana cand trebuie folosita.

Preparare Blat de Piscoturi Biscotti Savoiardi

Se pune cafeaua racita intr-o farfurie adanca.

Se pregateste o tava care nu trebuie sa aiba o suprafata mare dar trebuie sa fie inalta de minim 6 cm, o tava de 35x20 cm este perfecta pentru un tiramisu bun.

Incepeti prin a trece piscoturile prin cafea, doar pe o parte, nu le scufundati de tot si mai ales nu le lasati mai mult de 2 secunde in cafea deoarece ele au o structura spongioasa ca un burete care absoarbe imediat lichidul si riscati sa se dezintegreze pur si simplu.

Puneti piscoturi de tiramisu inmuiate in cafea unul langa altul, acoperind suprafata tavii, dar cu fata uscata a piscotului in sus. Adica fata pe care veti pune crema cu mascarpone sa fie uscata.

Se acopera cu ¾ din crema si mai puneti un strat de piscoturi date prin cafea si restul de crema peste al doilea strat de piscoturi.

Se pudureaza tiramisul din abundenta cu pudra de cacao neagra si se da la frigider pentru 2 ore, minim.Comentariile sunt inchise