PARERI CURENT DE LA RCS RDS! Oferta Digi Energy atrage si nu prea, amatorii de curent electric ieftin.

RDS RCS vrea sa intre puternic pe piata curentului electric. La fel ca si la inceputurile sale ca si furnizor de TV prin cablu, compania lui Teszari foloseste acelasi sistem de marketing: vinde mai ieftin!

Inainte de a prezenta in mare oferta de energie electrica a RCS-RDS trebuie sa lamurim un lucru, o problema pe care majoritatea posibililor clienti o ridica din start: ce se intampla daca "cade" curentul, cine repara instalatia electrica.

Ei bine, daca in mod accidental furnizarea electricitatii va fi întrerupta, rezolvarea problemei cade în zona companiei de distributie a electricitatii. Pentru ca RDS - RCS nu este distribuitor de curent electric ci doar furnizor.
pareri forum curent de la rcs rds

RCS & RDS furnizeaza deja energie electrica societatii de transport local din Oradea, la preturi mai mici decat cele ale furnizorului Electrica.

Aceasta fiind lamurita, sa intram un pic in dedesubturile ofertei DIGI ENERGY.

Digi Energy vinde consumatorilor casnici energie electrica la un pret de 165 de lei MWh, pret calculat fara TVA, la care se adauga taxele si tarifele reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare în Energie: tarifele de transport, distributie, serviciile de sistem, taxa pentru cogenerarea de inalta eficienta, contravaloarea certificatelor verzi si acciza pe energie.

Pretul actual al energiei electrice, pretul din factura de energie electrica de la Enel, CEZ, E.On si Electrica, cu toate taxele incluse, este de 0,59 lei kWh, la un consum mediu de 100 kWh luna.

Daca sunteti deja client al RCS & RDS pentru serviciul de televiziune prin cablu Digi TV sau pentru serviciul de internet fix Digi Net, primiti reduceri la acest pret, in urmatoarele conditii:

- 10 lei (fara TVA) - daca esti client Digi la serviciile de televiziune prin cablu s/sau internet fix, DOAR pe durata initiala de 12 luni a contractului

- 20 lei (fara TVA) - daca esti client Digi la serviciile de televiziune prin cablu si/sau internet fix si esti pensionar DOAR pe durata initiala de 12 luni a contractului.

ATENTIE! Reducerile sunt pe MWh!

Un calcul aproximativ arata ca pentru o factura de 100 kWh, pretul final pe care îl va plati clientul Digi Energy care este deja client RCS& RDS pentru serviciul de cablu sau internet sau telefonie este de 51,8 lei, daca nu luam în calcul taxa TV.

Asta in timp ce pentru acelasi consum de curent, un client al Enel Energie Muntenia plateste acum 64,1 lei, în factura sa de 100kWh.

Client fara servicii RCS: 
Pret energie electrica activa 0,165 lei
Total cu toate taxele incluse si tva de 20% din 2016 ( mai putin taxa radio+tv) : 0,526248 lei/KWh

Client RCS:
Pret energie activa 0,155 lei/KWh
Total: 0,514248 lei/KWh

Client RCS pensionar:
Pret energie activa: 0,145 lei/KWh
Total: 0,502248

Va puteti calcula facturile la curent electric furnizat de RDS - RCS in functie de consumul pe care il aveti. La totalul facturii nu uitati sa adaugati taxa radio 2,5 lei/luna/familie si taxa TV 4 lei/luna/familie.

Atentie, preturile calculate pentru RDS (cu taxe) nu sunt pentru toate zonele, Distributia si Transportul curentului electric sunt diferite pe zone.

Ce avantaje mai da  RDS - RCS la oferta de energie electrica: nu mai platesti  abonament sau rezervare.

Oferta la energie electrica a RCS-RDS  e valabila pana la 31 martie 2016 si probabil se va modifica daca pretul pe piata libera de unde RDS cumpara energie la licitatii va creste.
contract_acte_curent_rds_rcs

Ce nu inteleg insa multi din posibili viitori clienti ai Digi Energy este ca spre deosebire de internet si telefonie, in energie se vinde un produs.

RCS-RDS trebuie sa cumpere de undeva acel produs (peste mica productie proprie din parcurile solare) iar din moment ce pretul de tranzactionare pe bursa  este in ultimul timp in cele mai multe zile de peste 200 lei/MWh, inseamna ca pe termen mai lung putem  avea urmatoarele situatii:

1. RCS-RDS va prefera sa vinda pe bursa unde poate avea profit mai mare

2. Va creste pretul clientilor la care furnizeaza energie electrica

Este evident ca din moment ce RDS cumpara energie electrica de la un producator si vinde apoi altora e putin probabil ca pretul dupa cele 12 luni ale contractului, pretul sa ramana identic.

Pretul curentului electric furnizat de RCS-RDS va evolua in functie de pretul de tranzactionare.

Astea deoarece intrand pe tariful nereglementat al energiei electrice, te poti oricand trezi cu surprize neplacute.

In rest, parerea noastra despre oferta de curent electric de la RDS-RCS, esta ca aceasta este binevenita, insa exista in acest moment prea multi factori necunoscuti care pot face ca o initiativa curajoasa sa se sfarseasca rapid si tragic cu consecinte urate pentru clienti.
MAI POTI CITI