PARERI CURENT DE LA RCS RDS! Oferta Digi Energy atrage si nu prea, amatorii de curent electric ieftin.

RDS RCS vrea sa intre puternic pe piata curentului electric. La fel ca si la inceputurile sale ca si furnizor de TV prin cablu, compania lui Teszari foloseste acelasi sistem de marketing: vinde mai ieftin!

Inainte de a prezenta in mare oferta de energie electrica a RCS-RDS trebuie sa lamurim un lucru, o problema pe care majoritatea posibililor clienti o ridica din start: ce se intampla daca "cade" curentul, cine repara instalatia electrica.

Ei bine, daca in mod accidental furnizarea electricitatii va fi întrerupta, rezolvarea problemei cade în zona companiei de distributie a electricitatii. Pentru ca RDS - RCS nu este distribuitor de curent electric ci doar furnizor.
pareri forum curent de la rcs rds

RCS & RDS furnizeaza deja energie electrica societatii de transport local din Oradea, la preturi mai mici decat cele ale furnizorului Electrica.

Aceasta fiind lamurita, sa intram un pic in dedesubturile ofertei DIGI ENERGY.

Digi Energy vinde consumatorilor casnici energie electrica la un pret de 165 de lei MWh, pret calculat fara TVA, la care se adauga taxele si tarifele reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare în Energie: tarifele de transport, distributie, serviciile de sistem, taxa pentru cogenerarea de inalta eficienta, contravaloarea certificatelor verzi si acciza pe energie.

Pretul actual al energiei electrice, pretul din factura de energie electrica de la Enel, CEZ, E.On si Electrica, cu toate taxele incluse, este de 0,59 lei kWh, la un consum mediu de 100 kWh luna.

Daca sunteti deja client al RCS & RDS pentru serviciul de televiziune prin cablu Digi TV sau pentru serviciul de internet fix Digi Net, primiti reduceri la acest pret, in urmatoarele conditii:

- 10 lei (fara TVA) - daca esti client Digi la serviciile de televiziune prin cablu s/sau internet fix, DOAR pe durata initiala de 12 luni a contractului

- 20 lei (fara TVA) - daca esti client Digi la serviciile de televiziune prin cablu si/sau internet fix si esti pensionar DOAR pe durata initiala de 12 luni a contractului.

ATENTIE! Reducerile sunt pe MWh!

Un calcul aproximativ arata ca pentru o factura de 100 kWh, pretul final pe care îl va plati clientul Digi Energy care este deja client RCS& RDS pentru serviciul de cablu sau internet sau telefonie este de 51,8 lei, daca nu luam în calcul taxa TV.

Asta in timp ce pentru acelasi consum de curent, un client al Enel Energie Muntenia plateste acum 64,1 lei, în factura sa de 100kWh.

Client fara servicii RCS: 
Pret energie electrica activa 0,165 lei
Total cu toate taxele incluse si tva de 20% din 2016 ( mai putin taxa radio+tv) : 0,526248 lei/KWh

Client RCS:
Pret energie activa 0,155 lei/KWh
Total: 0,514248 lei/KWh

Client RCS pensionar:
Pret energie activa: 0,145 lei/KWh
Total: 0,502248

Va puteti calcula facturile la curent electric furnizat de RDS - RCS in functie de consumul pe care il aveti. La totalul facturii nu uitati sa adaugati taxa radio 2,5 lei/luna/familie si taxa TV 4 lei/luna/familie.

Atentie, preturile calculate pentru RDS (cu taxe) nu sunt pentru toate zonele, Distributia si Transportul curentului electric sunt diferite pe zone.

Ce avantaje mai da  RDS - RCS la oferta de energie electrica: nu mai platesti  abonament sau rezervare.

Oferta la energie electrica a RCS-RDS  e valabila pana la 31 martie 2016 si probabil se va modifica daca pretul pe piata libera de unde RDS cumpara energie la licitatii va creste.
contract_acte_curent_rds_rcs

Ce nu inteleg insa multi din posibili viitori clienti ai Digi Energy este ca spre deosebire de internet si telefonie, in energie se vinde un produs.

RCS-RDS trebuie sa cumpere de undeva acel produs (peste mica productie proprie din parcurile solare) iar din moment ce pretul de tranzactionare pe bursa  este in ultimul timp in cele mai multe zile de peste 200 lei/MWh, inseamna ca pe termen mai lung putem  avea urmatoarele situatii:

1. RCS-RDS va prefera sa vinda pe bursa unde poate avea profit mai mare

2. Va creste pretul clientilor la care furnizeaza energie electrica

Este evident ca din moment ce RDS cumpara energie electrica de la un producator si vinde apoi altora e putin probabil ca pretul dupa cele 12 luni ale contractului, pretul sa ramana identic.

Pretul curentului electric furnizat de RCS-RDS va evolua in functie de pretul de tranzactionare.

Astea deoarece intrand pe tariful nereglementat al energiei electrice, te poti oricand trezi cu surprize neplacute.

In rest, parerea noastra despre oferta de curent electric de la RDS-RCS, esta ca aceasta este binevenita, insa exista in acest moment prea multi factori necunoscuti care pot face ca o initiativa curajoasa sa se sfarseasca rapid si tragic cu consecinte urate pentru clienti.


Comentarii

 1. La ora actuala cei de la CEZ furnizeaza energia electrica pentru consumatorul casnic cu 0.371lei/KWh , 50% si 0.439lei/KWh , 50%. Deci o medie de 0.4118lei/KWh
  Cei de la RDS pentru un consumator casnic(care e abonat la cablu/internet ofera un pret de 0.155lei/KWh(fara servicii de transport +distributie = 0.21582lei/KWh) si nicidecum 0.130lei/KWh. Pretul de 0.130lei/KWh se propune poate consumatorilor noncasnici, nu la cei casnici. Deci, la RDS cu toate taxele incluse am un total de 0.155+0.21582= 0.3708 lei/KWh
  Asta inseamna ca diferente intre CEZ si RDS este de 0.04098lei/KWh . Daca eu consum cam 100KW/luna, fac o economie de 4lei/luna, adica 48lei/an. Atat nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lucrezi la CEZ? Hai sa iti explic cum se calculeaza cat platesti: iei factura, vezi pretul, imparti la nr. de KWh.
   Pretul la CEZ, pe factura mea? 0.556 lei/KWh, la un consum de ~1000KW/luna, ca am centrala electrica.
   Acum, ia fa tu niste calcule, cat as plati la Digi? 0.424 lei/Kwh. Pentru mine, inseamna 132 lei mai putin, lunar. O fi putin?

   Ștergere
 2. Ajutor,am făcut contract cu RDS pt curent(o foarte mare greșeală pt ca nu m-am informat deloc)în plus eu nu înțeleg de ce s-au cum a procedat RDS-ul ca inca îmi vin facturi de la enel si normal si de RDS,nu pot achita in primul rand doua facturi,acum sunt în situația în care mi se va tăia curentul.Am fost și la RDS si la enel iar ei arunca vina unul pe altul,iar eu voi sta cât mai curând în întuneric și asta datorită faptului că am achitat în fiecare lună factură de energie la RDS (care e destul de mare în comparație cu ce achitam la enel).Chear nu mă așteptam la așa surprize cu probleme care văd că mi le am făcut singura.sunt disperata cum sa mi se taie curentul?dacă eu am achitat ? ce pot face? acum îmi întorc spatele si RDS răspunde cu Nu STIU,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mare gresala...Enelul e varza, dar si Rds e identic. Va spun din proprie experienta.

   Ștergere
  2. In disperarea de a racola clienti, RDS incheie contracte fara sa ceara dovada rezilierii contractului cu celalalt furnizor cum ar fi normal. Pe de alta parte, dumneata trebuia sa reziliezi cu unul si abia apoi sa inchei cu altul. In acest moment, figurezi la doi furnizori de odata si nimeni nu se face vinovat de situtie fiindca nu scrie nicaieri. Vinovat este mortul...

   Ștergere
 3. Cumpără generator��

  RăspundețiȘtergere
 4. Din 2011 mi-am montat panouri fotovoltaice ce-mi asigura cam 70% din necesarul de energie electrica.Mi s-a montat contor nou care inregistreza ce livrez in sistem si cat primesc din sistem,dar pana astazi am platit ce-am consumat, fara a mi se lua in seama ce-am livrat in sistem,pe motiv ca nu e reglementat pretul de achezitie de la persoane fizice.Daca trec in reteaua dvs. mi se va lua in calcul ceea ce produc eu,macar la acelasi pret?

  RăspundețiȘtergere
 5. Oameni buni, nu faceti gresala de a trece la RDS. In primul rand, cei de la Enel, cand au trimis ultima factura, au incarcat-o cu Inca 200 kw. Rds-ul a declarat ca va rezolva problema, dar eu am ramas cu banii dati. Desi, luna de luna, la platirea facturii de curent las bani in plus si vorbesc de zeci de lei (sa fie acolo...), m-am trezit luna trecuta cu o suma dubla de platit. Am fost la birouri, am sesizat greseala si , dupa un timp, au raspuns cum ca s-a trimis lucrator sa citeasca contorul si ca factura este justificata. Bineinteles, nu venise nimeni sa citeasca nimic si, cand am vrut sa arat facturile platite la zi si cu nr de kw real, au raspuns ca se ghideaza dupa datele din calculator...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma scuzati ,dar cine este de vina aici? Enel sau Rds? Ar fi trebuit sa mergeti la cei de la Enel sa le cereti socoteala si sa faca factura de regularizare.

   Ștergere
  2. hahaa, asa va trebuie, am auzit eu pe unii vorbind ca au ramas fara curent, de la altcineva ca enel le transmite cat consumati celor de la rds , dupa cum ai precizat si tu exact o intamplare asemanatoare a patit persoana care mi-a zis , a platit vreo 400 lei sa fie acolo pt urmatoarele cateva luni
   deci la Enel acum cu noul contract se plateste mai putin decat la Rds

   Ștergere
 6. si atunci ce sa facem? cum e mai bine sa raminem la astia fosti de stat sa faca japca cu noi si sa nu intelegem facturile lor(Eon) sau sa mergem la RDS si dupa un an de contract sa ne trezim cu cine stie ce? m as astepta si la alte raspunsuri si din sens invers.. vreunul care n a fost multumit de RDS si s a intors..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legea prevede ca până la 01.01.2018 toți consumatorii casnici trebuie sa_si aleagă noul furnizor de energie!
   O data ales altul, NU mai poți reveni la vechiul distribuitor!

   Ștergere
  2. Esti absurd! Dupa ce trece perioada pe care ai semnat contractul te poti duce unde vrei tu.

   Ștergere
  3. Poti revenii la vechiul furnizor fara probleme, numai ca nu vei mai putea trece la tarifele reglementate ( cele vechi ). Sunt abonat Digi Energy din Februarie 2016 si nu am avut nicio problema, chiar pe doua locatii. Pretul a ramas acelasi, doar taxele impuse de catre ANRE s-au modificat, la fel ca si la ceilalti furnizori.

   Ștergere
 7. te informez eu acum ca pentru 100 kWh la ENEL cu noul contract se plateste 47 lei cu tot cu taxe, adica SUB RDS !!!! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Preturile sint in functie de durata abonamentului. Ati facut prelungire de contract pe inca 2 ani, cel putin.

   Ștergere
 8. cand am facut contract la digi energy nu specifica nicaieri in oferta lor tarif pentru rezervare (asa cum este la enel), ceea ce m-a bucurat stiind ca atarna ceva la factura si asta. Dar pe factura au bagat si aceasta taxa fara sa instiinteze pe nimeni...toti sunt niste hoti

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul parerilor trimise spre publicare.