Masa de Craciun la romani o masa festiva de Sarbatori cu meniuri traditionale

Masa de Craciun la romani o masa festiva cu meniuri traditionale de sarbatori

Indiferent daca va pregatiti de musafiri sau petreceti CRACIUNUL in familie, o masa elegant aranjata va va pune in spiritul sarbatorii si va adauga la semnificatia aceste zile deosebite.

Masa de Craciun este una dintre cele mai importante traditii ale acestei sarbatori si ocazia ideala ca toata familia sa petreaca timp împreuna.

In mai toate tarile unde se sarbatoreste Craciunul, de aceasta masa aniversara se leaga numeroase obiceiuri, care provin din cele mai vechi timpuri.

Categoric Craciunul inseamna si masa festiva, care, nu in ultimul rand, necesita si ceva imaginatie, nu doar pentru a pregati bucatele aniversare, ci si pentru a o amenaja intr-un mod festiv.

masa de craciun aranjamente si meniuri traditionale de craciun

Idei despre aranjare a mesei de Craciun, veti gasi peste tot. Important este sa adaptati aceste idei la gusturile si posibilitatile dumneavoastra. Mai bine o masa de Craciun minimalista, dar de bun gust, decat o masa de Craciun super-impopotionata si fara pic de stil si eleganta.

Putem alege un aranjament de Craciun simplu, dar de efect, compus din: farfurii si platouri patrate, de culoare alba, tacamuri din inox, cu forme patratoase si sfetnice joase.

Pentru ca decorul mesei de Craciun sa nu se transforme intr-unul monoton, vom adauga accente de rosu (foarte adecvat in perioada Craciunului) prin intermediul fetei de masa si al lumanarilor.

Servetele e de dorit sa fie asortate cu fata de masa, fie cu model, fie simple si se aseaza intotdeauna pe partea stanga.

Puteti sa puneti buchete mai mici ici, colo pe masa sau mici Mosi Craciuni si oameni de zapada.

Puneti cate un mic cadou langa fiecare loc. Dati cadou scaulete cu bomboane de casa, nuci sau globulete.Video-ul de mai sus prezinta o masa de Craciun aranjata ca in basme. Chiar daca este o  masa de Craciun aparent costisitoare, va puteti inspira cu siguranta din aceasta prezentare pentru a concepe o masa de Craciun eleganta si care sa imbine armonios bunul gust cu meniurile traditionale de Craciun cu care suntem obisnuiti.