POZE Beke Istvan Attila biografia unui extremist ce planuia un atac la Targu-Secuiesc, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Ofiterii DIICOT l-au retinut pe  Beke Istvan Attila, persoana pe care o monitorizau înca din luna august 2015. 

Beke Istvan Attila facea parte din gruparea numita „64 de comitate". Din primele informatii se stie, însa, ca ar fi putut sa ucida zeci de oameni. Dispozitivul artizanal urma sa fie declansat în timpul paradei de 1 decembrie din Târgu Secuiesc.

Din biografie aflam ca Beke Istvan Attila este cetatean maghiar, membru al formatiunii extremiste ”Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria.

Miscarea de Tineret 64 de Comitate” (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - HVIM) este o grupare ungara de extrema-dreapta care militeaza pentru unificarea comunitatilor maghiare din afara Ungariei si pentru revizuirea Tratatului de la Trianon, din anul 1920.

Beke Istvan Attila Biografia unui extremist ungur de la Targu Secuiesc

Titulatura organizatiei radicale se refera la Ungaria Mare, care avea 64 de districte. Beke Istvan Attila e membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria.

Totul a pornit de la interceptare. Conform unor surse din Ungaria trupele speciale au intrat peste Beke Istvan Attila  in casa. I-au confiscat calulatorul, Cd-uri si laptopul personal.

Membrii organizatiei ”Miscarea de Tineret 64 de Comitate” se pare ca au cerut interventia ambasadorului Ungariei.

Beke Istvan Attila avea asupra lui steagul maghiar.  I-au fost confiscate mai multe tricouri cu mesaje impotriva statului roman.

Se pare ca existau informatii de luni seara, 30 Noiembrie 2015.

Dar mai important este faptul ca mai mult ca sigur a existat o colaborare intre serviciile maghiare si serviciile romanesti.

De pe blogul jurnalistului Radu Tudor aflam ca potrivit unor surse din domeniul securitatii nationale, asupra lui Beke Istvan Attila au fost descoperite :

– dispozitive de viziune pe timp de noapte

– temporizatoare pentru impulsuri electronice

– articole pirotehnice de categoria 1, 2 si 3 cu potential exploziv ridicat – o parte dintre ele detinute ilegale


Comentariile sunt inchise