Cati copii trebuie sa aiba o familie crestina ortodoxa: IPS Andrei Andreicut spune ca 3 copii

Biserica vrea sa ai 3 copii minim! Asa ca daca te intrebi cati copii trebuie sa aiba o familie crestina, raspunsul este dat de chiar de Mitropolitul Clujului, Salajului si Maramuresului, IPS Andrei Andreicut.

Referindu-se la cati copii trbuie sa aiba o familie crestina, IPS Andrei Andreicut a declarat ca trei copii:  un copil pentru tata, unul pentru mama si un copil pentru tara si Biserica.

Cum asa? Un copil pentru tara si Biserica?

In secolul XXI un mitroplit al BOR le cere ''credinciosilor" sa faca un copil pentru tara si Biserica???

Se pare ca traim intr-un ev mediu modern, in Romania zilelor noastre.
Andrei Andreicut Cati Copii trebuie sa aiba o familie de crestini ortodocsi

In timp ce unii proiecteaza masini care sa se conduca si singure si mai un pic si trimit oameni pe Marte, la noi capii bisericii isi indeamna 'turma' sa faca copii pentru tara si Biserica!

Declaratia IPS-ului referitor la cati copii trebuie sa aiba o familie crestina a fost aceasta: "Unul pentru tata, unul pentru mama si un copil pentru tara si Biserica. Atunci nu ne-am mai împutina. (…) Anul trecut, în 26 de mii de familii acest inel de aur al nuntii s-a rupt. Care o fi cauza? Cauza cea mai importanta este ca oamenii nu mai au suficienta credinta în Dumnezeu".

In logica acestui discurs anacronic am putea supralicita si mari numarul la 5 chiar. Adica un copil pentru tara si Biserica, unul pentru tata, unul pentru mama, unaul pentru UE si altul pentru cinstirea memoriei lui Stefan cel Mare.

Din biografia lui Andrei Andreicut merita sa amintim de faptul ca in  anul 2007 acesta a fost deconspirat ca fost colaborator al Securitatii, cunoscut cu numele de cod "Ionica".

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati a stabilit în sedinta sa din 13 septembrie 2007 faptul ca Andrei Andreicut a facut politie politica.

In data de 9 octombrie 2007 plenul CNSAS a respins contestatia formulata de Andrei Andreicut impotriva verdictului de colaborare.

În 15 februarie 2008 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat verdictele de colaborare date de CNSAS.

Curtea de Apel Alba Iulia a invocat din oficiu o exceptie procedurala legata de decizia nr. 51/2008, publicata în Monitorul Oficial nr. 95 din 6 februarie 2008, prin care Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate a legii CNSAS, formulata de senatorul Dan Voiculescu.

Dupa alegerea lui Andreicut în functia de mitropolit, scriitorul Mircea Dinescu, membru în colegiul CNSAS, a reiterat pentru agentia de stiri Mediafax ca acesta semnase angajamentul în anul 1983 ca urmare a unui santaj, sub amenintarea întocmirii unui dosar penal pentru dare de mita.

Mircea Dinescu a descris cazul lui Andreicut drept atipic în rândul preotilor colaboratori, deoarece acesta nu a încercat sa faca o cariera în Securitate.
MAI POTI CITI