Treceți la conținutul principal

Wiki Rafic Ali Ahmad: biografia actorului principal din PACATELE INIMII de la monodrama la soap opera

Biografia lui Rafic Ali Ahmad este interesanta si din prisma faptului ca multi actori de clasa din lumea araba sunt total necunoscuti pentru romani, dar si pentru europeni in general.

Rafic Ali Ahmad este actorul principal din “Pacatele inimii”. Rafic interpreteaza rolul lui Fouad, un om de afaceri prosper, casatorit cu Rajaa (Pamela El Kik), si impreuna cu care are trei copii deja mari.

Scriitor, actor si regizor de teatru, Rafic Ali  Ahmad nu a respectat dorinta parintilor, aceea de a urma o cariera politica, si s-a inscris la facultatea de arta dramatica din cadrul Lebanese University.

Rafic Ali  Ahmad este in primul rand un actor de teatru. Activitatea lui artistica teatrala este strans legata genul teatral numit: Monodrama, gen teatral in care si-a dovedit maestria si talentul artistic.

In monodrama, comunicarea este un scop ultim si accentuat, de aceea ea poate fi considerata o forma ultra-teatrala, bazata exclusiv si apriori pe dialog.

biografia Rafic Ali Ahmad pacatele inimii euforia tv

Astfel, paradoxul monodramei este ca, desi pare un gen de teatru (ca piesa si spectacol) în care accentul cade pe singuratatea "celui care vorbeste singur" ( a actorului), ea este o forma vadit dialogica - metafizic dialogica.

Asadar munca lui Rafic Ali  Ahmad din teatru este daca nu una foarte complexa, atunci cel putin de un nivel de teatralitate abstracta pe care putin actori il pot atinge.

Activitatea artistica a lui Rafic Ali Ahmad a fost elogiata in numeroase publicatii de specilitate, dintre care putem enumera: L'express si Time Out magazine.

Pacatele inimii nu este productie de gen in care Rafic a jucat. Actorul libanez a jucat in numeroase telenovele siriene, egiptene si libaneze.

Rafic Ali Ahmad este castigator al premiului de cel mai bun actor de origine araba din cadrul festivalului de teatru "Carthage Theatre Festival", eveniment artistic care are loc odata la 2 ani in Tunisia.

Rafic Ali Ahmad este deasemenea si membru in juriurile unor importante concursuri si festivale de teatru si film din regiune si internationale.

Rezumand biografia artistica, Rafic Ali Ahmad este unul dintre cei mai respectati actori din Liban, si care a ajuns cunoscut pe plan international in special pentru rolurile din “Falling from Earth” si “Hors la vie”.

In telenovela Pacatele Inimii Rafic il interpreteaza pe Fouad. Dupa un atac de cord grav, Fouad realizeaza ca nu va mai putea insela moartea. Pe patul de spital, isi roaga sotia sa-i cheme fata. Doar ca tatal muribund nu vorbeste despre Noura ci... despre alta copila, Carla.

Pentru restul povestii urmariti la Euforia TV din 27 aprilie serialul libanez Pacatele Inimii!