TRANSPLANT de CAP Uman: Primul Transplant de CAP la OM va fi facut de Sergio Canavero

Valeri Spiridonov va fi primul om la care se va face primul transplant de cap uman. Operatia (aflata inca sub semnul intrebarii) va fi efectuata de dr. Sergio Canavero, un neurochirurg membru al Grupului de Neuromodulare Avansata din Torino.

Inca din 2013 dr. Sergio Canavero descria modul in care va fi facuta prima operatia de transplantare a capului uman astfel:

- în primul rand, ambii pacienti treebuie sa se afle în aceeasi sala de operatii. 

 - apoi, capul uman care urmeaza a fi transplantat trebuie racit la o temperatura cuprinsa între 12 si 15 grade Celsius (hipotermie profunda, pentru a preveni degradarea tesutului nervos). 

- operatiile trebuie executate rapid ambele capete trebuie desprinse simultan de corp, iar capul ce urmeaza a fi transplantat trebuie reconectat la sistemul circulator al noului corp în interval de o ora. In timpul procedurii de reconectare, corpul trebuie de asemenea racit si inima trebuie oprita complet. 
wiki primul transplant de cap uman dr sergio canavero

- odata capul uman reconectat, inima poate fi repornita, iar chirurgii pot trece la reconectarea celorlalte sisteme vitale, inclusiv maduva spinarii.

Pare simpla aceasta operatie de transplantare a capului de om, insa... expertii au avertizat ca pacientul caruia i s-a transplantat capul, daca va supravietui operatiei, va trece printr-o experienta mai rea decat moartea

Nu exista date despre ceea ce se petrece în mintea unui om care trece printr-un transplant de cap. 

Transplantul de cap uman poate fi un esec din punct de vedere al conditiei psihiatrice ducand la forme de nebunie nemaivazute pana acum. 

Valeri Spiridonov, cel care si-a dat acordul de a fi pacientul care va trece prin prima operatie de transplantare a capului are amiotrofie Werding-Hoffmann, adica din cauza faptului ca muschii nu au mai crescut, scheletul i s-a deformat. Valeri Spiridonov afirma ca desi este constient de riscurile la care se supune, în cazul acestei boli oamenii rareori traiesc mai mult de 20 de ani, iar el are deja 30.

O operatie similara de transplant al capului  a fost realizata acum 45 de ani pe o maimuta care a trait doar opt zile deoarece corpul a respins noul cap. 

Maimuta cu capul transplantat nu putea respira si nu se putea misca deoarece conexiunile coloanei vertebrale nu au putut fi refacute corespunzator. 

Insa cu toate acestea, doctorul Sergio Canavero spera sa poata sa faca prima operatie de transplanatare a capului uman in anul 2017. Canavero estimeaza ca, în total, costul unui transplant de cap la om ar fi de cel putin 10 milioane de euro.

Sunteti de acord cu transplantul de cap uman? Este primul transplant de cap la om un progres al medicinii sau doar o joaca periculoasa a oamenilor de stiinta?