PAUL GRIGORIU a murit - Biografia unui adevarat om de radio

A murit Paul Grigoiru. Un mare om de radio a decedat din cauze naturale.

Paul Grigoriu, cel care ne-a incantat pret de atatea matinale cu vocea sa unica si cu flerul sau imposibil de egalat, ne-a parasit azi la varsta de 70 de ani.

Odihneste-te in pace, maestre, si sa-ti fie amintirea mereu vie printre iubitorii de radio adevarat!

Scurta biografie Paul Grigoriu

Desi a fost ani de zile o voce inconfundabila a Radioului public, Paul Grigoriu nu are nostalgii dupa acea perioada si marturiseste cu franchete ca, daca ar fi sa o ia de la capat, ar face cu totul altceva.

Insa tot el declara ca in Radio si-a gasit femeile, si-a gasit iubirile, si-a gasit intelegerile si asta a fost pentru el extraordinar! si suficient. A fost viata lui. Casa lui.

wiki biografia paul grigoriu blog vedete

Insa care este CV-ul lui Paul Grigoriu.

Paul Grigoriu (nasut in data de 6 martie 1945, Bacau) a fost un prozator, ziarist si realizator de emisiuni radiofonice.

Grigoriu a fost fiul Aureliei (nascuta Dima) si al lui Ioan Grigoriu, profesor.

Paul Grigoriu a urmat cursurile primare, gimnaziale si liceale la Bacau, absolvind în 1963 Liceul „George Bacovia". Începe studii superioare tehnice la Institutul Politehnic din Brasov, însa renunta dupa un an si devine, din toamna anului 1964, student al Universitatii din Bucuresti, la Facultatea de Limbi Romanice, Clasice si Orientale, terminata în 1969 (specialitatea franceza - spaniola).

Paul Grigoriu  s-a afirmat în cadrul emisiunilor în limba româna ale postului national Radio România-Actualitati, devenind unul dintre cei mai buni gazetari radiofonici ai tarii; o vreme, a fost director general adjunct al Societatii Române de Radiodifuziune.

Grigoriu a debutat cu poezie în revista „Amfiteatru", în 1967. Prima sa  „Amfiteatru", în 1967. Prima sa carte e Anatomia unei strazi, aparuta în 1992.

Paul Grigoriu a declarat intr-un interviu ca s-a si-a facut o disciplina din a asculta radioul si radiourile si de a le compara.

Pentru el, radioul a insemnat munca foarte multa si mare dragoste de cladirea aceea din Strada General Berthelot si de tot ceea ce se petrecea inauntru.

Desi a avut propuneri foarte avantajoase, nu a regretat nici o secunda ca nu a parasit Radio Romania, a simtit ca-i seste dator radioului public cu toata devenirea sa.

Paul Grigoriu s-a rupt de radio cu totul, dintr-un motiv foarte simplu: i-a venit fluturasul de pensionare. Si a zis ca nu mai sta, orice s-ar întâmpla. Nu a mai vrut sa fie cautat.

Paul Grigoriu nu avea telefon mobil. Spunea ca il deranjeaza ca aparat si, apoi, avea senzatia ca este tinut în lesa. Nu-i place sa il caute oricine.


Interviu online Paul Grigoriu Romania Actualitati

Referitor la moarte Paul Grigoriu declara ca daca e sa se îngroape, o sa se îngroape în curtea casei sale, în satul Buciumeni. Nu-i place Bucurestiul, nu-l întelegea.

Si nu putem incheia micul wiki biografic Paul Grigoriu cu o spusa de a sa: "Mi-a placut ceea ce a spus Andrei Gheorghe odata: - Publicul, orice este public - radio, televiziune - ucide orice initiativa".

Opera literara Paul Grigoriu

• Anatomia unei strazi, Bucuresti, 1992;
• Vara franceza, Bucuresti, 1999;
• Radiografii. 1969-1989, Bucuresti, 2000;
• Mostenirea tinichigiului, prefata de Valeriu Râpeanu, Bucuresti, 2000.