NUMELE celor 6 romani de pe nava Maersk Tigris nu au fost facute publice

Stiri noi despre romanii din echipajul vaporului Maersk Tigris retinut de autoritatile din Republica Islamica Iran.

Pe nava comerciala Maersk Tigris arestata marti de Iran in Golful Persic s-ar afla si 6 marinari romani, conform declaratiilor facute de Adrian Mihalcioiu, reprezentant al Federatiei Internationale a Transportatorilor in Romania. Fara a preciza insa daca se cunoaste numele marinarilor romani.

Echipajul navei Maersk Tigris este alcatuit din marinari romani, bulgari, britanici si birmanezi.

Intr-un comunicat  al Ministerul Afacerilor Externe din Romania se precizeaza ca, deocamdata se verifica in mod oficial si prin toate metodele situatia navei Maersk.

"Cu referire la situatia navei Maersk Tigris, la bordul careia s-ar afla marinari cetateni romani, Ministerul Afacerilor Externe din Romania precizeaza ca inca din cursul zilei de ieri au fost transmise instructiuni Ambasadelor Romaniei la Washington si la Teheran, care au solicitat autoritatilor verificarea existentei vreunui cetatean roman la bord. Verificarile continua si pe parcursul acestei zile, fiind asteptate clarificari in regim de urgenta..."
stiri de ultima ora marinari romani Maersk Tigris rapiti in iran
competente locale informatii detaliate despre situatia navei. 

Pentru cei care nu au aflat inca, nava Maersk Tigris traversa stramtoarea Hormuz in momentul in care nave ale Gardienilor Revolutiei s-au apropiat si au ordonat sa se indrepte catre teritoriul iranian.

Insa in momentul in care comandantul de pe Maersk Tigris a refuzat, navele iraniene au tras focuri de avertizare, obligand comandantul sa se supuna cererii lor, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, colonelul Steve Warren.

Marinarii iranieni au urcat la bordul navei Maersk Tigris, care a ramas sub control iranian in apele continentale ale Iranului, a precizat colonelul Warren.

Agentia internationala de stiri Associated Press, citeaza televiziunea publica iraniana care sustine ca la bord se aflau 24 de marinari din Marea Britanie, Bulgaria, Romania si Myanmar.

Televiziunea publica iraniana sustine ca nava Maersk Tigris a fost retinuta in baza unui ordin judecatoresc din cauza nerespectarii anumitor masuri.

Asadar, tot ceea ce se stie cu certitudine despre soarta marinarilor romani de la bordul navei Maersk Tigris este faptul ca ei faceau parte din echipaj si numarul lor, a spus intr-un comunicat   Adrian Mihalcioiu.
MAI POTI CITI