Biografia Zinaida Stoenescu: terapeut popular in contact cu Universul care vindeca si aduce speranta in viata

Scurta biografie Zinaida Stoenescu, primul bioterapeut cercetat in laborator. 

Wiki Zinaida Stoenescu, bioterapeuta in a carui CV scrie ca a fost selectata pentru capacitatile ei extrasenzoriale (ca o particularitate, reuseste sa ridice un corp de peste 100 kilograme, prin simplul "magnetism" al palmelor) si repartizata sa lucreze in locuri speciale de pe teritoriul Uniunii Sovietice, cum ar fi orasul Sahalin, Cosmodromul Baikonur.

De aproape 23 de ani terapeutul Zinaida Stoenescu , s-a stabilit in Romania, unde si-a gasit si rostul casniciei, cu un inginer roman care i-a fost, initial, pacient.

Sute de oameni i-au trecut pragul cabinetului, cu boli dintre cele mai diverse: afectiuni ale glandei tiroide, fibrom, noduli tiroidieni, ulcer, afectiuni ale sistemului nervos, ficatului, valvelor inimii, cataracta si chiar leucemie.
wiki zinaida stoenescu contact forum terapeut

De leucemie si-a tratat chiar propria fiica, Lilia, careia medicii din Chisinau, Kiev sau Moscova nu-i mai dadeau multe sperante de viata.

Zinaida  Stoenescu Bzova s-a nascut pe 18 Iulie 1955 într-o familie numeroasa cu 8 copii, in Satul Isaicani, Raionul Nisporeni, Republica Basarabia.

Zinaida si-a petrecut cea mai lunga perioada a copilariei in intimitatea si casa bunicii, unde a fost martora a cum aceasta vindeca satenii prin descantece si potiuni miraculoase create din plantele culese, preparate si atinse numai de mâinile ei.

La 8 ani s-a salvat singura, concentrandu-se profund, dintr-o mlastina. Incet, incet a inceput sa aline suferinte, mai intai pe cele ale apropiatilor.

Primul caz medical solutionat , s-a întâmplat cand Zinaida Stoenescu era in clasa a opta, vindecându-si mama care suferea de hemoragie interna puternica, fara sanse de recuperare sau supravietuire.

Disperata fiind, ca ea si toti fratii vor ramane orfani, s-a rugat fervent si in stare onirica a primit raspuns prin care o va vindeca.

La varsta de douazeci de ani, Zinaida a urmat scoala de asistente si a inceput munca de asistenta medicala calificata, profesie pe care o va onora pentru urmatorii zece ani in Ungheni si in Chisinau.

Dupa ce si-a luat diploma de asistenta medicala, a obtinut-o si pe cea de bioenergetician, la Chisinau, unde a avut-o drept maestra pe renumita doctorita Idiatnova.

"Am convins-o pe Idiatnova de calitatile mele dupa ce a urmarit personal evolutia a 5-6 bolnavi pe care ii tratam. Intamplator, erau cazuri diferite: paralizii ale membrelor, pareze partiale, chisturi ovariene, pe care reusisem sa le rezolv. In numai trei zile, ea mi-a obtinut viza pentru Sahalin, o data cu acceptul celor de la Spitalul Municipal de acolo si al Ministerului Sanatatii din URSS de a lucra pentru ei" declara intr-un interviu  Zinaida.

Dr. Idiatovna i-a oferit Zinaidei posibilitatea de a calatori si a lucra in Sahalin si Baikonur (Cosmodrom).

Zinaida Stoenescu a muncit aici pentru doi ani sub egida Ministerului Sanatatii; activitatea  de terapeut a desfasurat-o intr-o clinica discreta aflata in premisele Spitalului Central din Sahalin.

La inceputul anilor '90 Zinaida a lucrat in Polonia, la un camin de copii hipoacuzici.

A ajuns, in 1992, in Romania, la Focsani. Acesta a fost momentul de cotitura in viata ei, pentru ca aici avea sa-l cunoasca si pe cel care i-a devenit sot, inginerul Ovidiu Stoenescu.

Iar Zinaida a decis in acel moment sa se stabileasca definitiv in Romania. In 1993, Zinaida Stoenescu si sotul ei s-au mutat in Bucuresti.
cv terapeut Zinaida Stoenescu bucuresti

O mare incercare a fost atunci  cand fiica sa, singurul copil, a fost diagnosticata cu leucemie, la varsta de 12 ani. S-a simtit neputincioasa. Nu a crezut ca-si poate trata propriul copil. Cei mai buni doctori s-au ocupat de fetita. I s-au facut tratamentele cele mai sigure. Cu toate astea, micuta se stingea cu fiecare zi ce trecea.

Zenaida Stoenescu s-a rugat la Dumnezeu cum nu s-a rugat niciodata ca sa-i dea puterea de a-si salva fiica. Atunci a inceput sa-i vina in cap tot felul de combinatii, de leacuri. Mintea ei lucra febril pentru a gasi solutia vindecarii. A simtit efectiv ca se transforma, ca i se dezvolta capacitatile terapeutice.

"Ma incarcam din natura. Simteam pana si energiile copacilor. Ale pamantului. Mergeam pe roua, dimineata. Stiu ca nu suna medical, dar asa a fost. Mi-au ramas aceste trairi si acum".

In prezent, fata ei, Lila, are 35 de ani si doua fetite, desi medicii o anuntasera ca nu va putea avea copii.

Aceasta a fost in mare, biografia terapeutului Zinaida Stoenescu, care se considera o maifestare in plan fizic a Vindecatorului care isi apleaca mana catre toti cei aflati în nevoie.

Aflati povestea acestei terapeutului Zinaida Stoenescu pe care si jurnalistii de la BBC au prezentat-o intr-un reportaj special, luni, in emisiunea La Maruta de la ora 16:00.