Scapa de MATREATA cu SARE. Recomandari tratament natural acasa impotriva matretei

Va prezentam doua tratamente naturale pe baza de sare. Tratamente simple cu sare, usor de facut acasa, tratamente despre care suntem de parere ca va vor reda frumusetea parului si va vor curata scalpul de matreata.

Dar ce este matreata?

Matreata este o afectiune a scalpului foarte des întâlnita si care se prezinta sub doua forme principale.

Matreata grasa sau dermatita seborieca apare atunci când pe cap si par se formeaza si adera “fulgi” uleiosi si galbeni.

Matreata uscata apare atunci când apar “fulgi” albi uscati ce se formeaza pe scalp si cad de pe scalp si par.
matreata tratament naturist acasa cu sare

Matreata nu este intotdeauna semnul unei probleme, ci în multe cazuri, ea este, de fapt, semnul ca pielea scalpului, asemenea pielii de pe intreg corpul, se regenereaza.

Cum functioneaza tratamentele pe baza de sare, impotriva matretii?

Pe langa faptul ca sarea este abraziva si curata scalpul foarte bine de matreata, compusii din sare s-ar parea ca stopeaza aparitia matretii. In plus, sarea absoarbe excesul de sebum de la nivelul scalpului si ajuta la eliminarea senzatiei neplacute de par gras, uleios.

Acestea fiind spuse sa vedem care sunt cele doua tratamente cu sare care inving neplacuta matreata.

Odata cu sebumul, sarea absoarbe si umezeala de la nivelul scalpului, care stimuleaza aparitia bacteriilor si duce la aparitia matretii. Asadar, poti folosi sarea foarte fina (pudra) si ca sampon uscat, în zilele în care parul tau pur si simplu refuza sa se aseze asa cum îti doresti.

Pentru primul tratament aveti nevoie de o jumatate de ceasca de sare. Tot ce trebuie sa faceti este sa va masati scalpul cu delicatete, cu ajutorul particulelor abrazive de sare, astfel incat matreata sa fie inlaturata de pe scalp. La final, va puteti spala si coafa parul ca de obicei.

Pentru cel de-al doilea tratament, dizolva o lingura de sare dizolvata intr-o ceasca de apa calduta. Asteaptati pana la racirea apei, iar apoi masati scalpul cu apa sarata. Apoi tot ce trebuie sa faceti este sa va spalati pe cap ca de obicei.


Comentariile sunt inchise