VREMEA în noaptea de Revelion - PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de ANUL NOU si în primele zile ale anului 2014

Pe scurt despre prognoza METEO la sfarsit de 2013 si inceput de 2014. Din pacate vremea de revelion 2014 nu va fi o vreme de iarna autentica, cu zapada din belsug.

La deal si la munte si în vestul tarii, norii se aduna temporar, dar se arata si soarele, iar temperaturile, desi mai mici decât ieri, se mentin peste mediile climatologice.

VREMEA LA MUNTE de Revelion si inceput de 2014

La munte vremea este în racire usoara, dar chiar si asa valorile termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei.

Norii se aduna temporar, dar nu sunt prognozate precipitatii, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. Pe vai si în depresiuni vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.
prognoza meteo de revelion la munte si bucuresti

Temperaturile ridicate din ultima perioada si lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zapada, astfel acesta mai este present doar local si masoara pâna la: 15 cm la Poiana Brasov si Arieseni si 25 de cm la Straja.

În prima saptamâna, valorile termice diurne vor scadea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la -1 la -5 grade.

Ulterior se vor mentine aceleasi medii, cu mici variatii de la o zi la alta, astfel ca pe întreg intervalul de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an.

Pâna pe 3 ianuarie nu se estimeaza decât cu totul izolat fulguieli, iar în intervalele 4 – 8 ianuarie si 10 - 12 ianuarie sunt posibile precipitatii slabe, mixte.

Vremea in Bucuresti

Pentru Bucuresti, atmosfera ramâne închisa si astazi.

Norii de nivel jos si ceata vor persista si trecator va burnita.

În aceste conditii diferenta de la noapte la zi este mica: minus 2 grade în zori si plus 2 grade la amiaza.

Vremea din prima zi a anului 2014 este asemnatoare cu cea din ultima din 2013. 

În sud si est patura de nori va fi consistenta si mai ales dimineata si noaptea va fi ceata si trecator se vor semnala burnite sau fulguieli.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 1 si 7 grade, usor mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 9 grade.

Miercuri 1 ianuarie 2014 , în Bucuresti, plafonul de nori ramâne consistent si trecator va burnita. În aceste conditii, temperatura maxima va fi în jurul valorii de 2 grade – temperatura apropiata de media specifica datei din calendar.
MAI POTI CITI