Biografie Michael Schumacher Wiki campion mondial de Formula 1 grav ranit la schi in Meribel

Inainte de a trece la biografia lui Michael Schumacher, va spunem ca fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher in varsta de 44 de ani a fost grav ranit duminica 29 dedecembrie 2013 într-un grav accident de schi petrecut în statiunea franceza Meribel, el fiind transportat cu elicopterul la spital, a anuntat postul de radio Europe 1, citat de cotidianul francez L'Equipe.

Michael Schumacher s-a nascut in Germania la Hürth-Hermühlheim in data de 3 ianuarie 1969.

Michael Schumacher  este un fost pilot de Formula 1.

Din prisma celor sapte titluri mondiale castigate, a celor 91 de victorii, 68 de pole position-uri si 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.
Michael_Schumacher_Biografie_Blog_vedete

Michael Schumacher este casatorit cu Corinna si are doi copii, Gina Maria si Mick.

În 2006, în urma unui sondaj efectuat de FIA, Michael Schumacher a fost votat de catre fanii Formulei 1 drept cel mai popular pilot care a evoluat vreodata in acest sport.

Debutul in Formula 1 a lui Michael Schumacher a fost facut in 1991.

In acel an s-a creat un loc in echipa Jordan Ford pentru Marele Premiu al Belgiei, acesta fiind cumparat de catre Willi Weber pentru clientul sau. A fost o oportunitate pe care Weber nu dorea sa o piarda, in ciuda faptului ca Peter Sauber si Mercedes Benz doreau ca Schumacher sa debuteze abia în 1993 cu echipa Sauber.

Dupa sesiunea de calificari Michael Schumacher a obtinut al saptelea timp al zilei, reusind astfel sa egaleze cea mai buna performanta a echipei sale, una care debutase în Formula 1 în acel an.

In perioada 2000-2004 pilotul german al scuderiei Ferrari a dominat Formula 1, aceasta perioada fiind considerata de multi una lipsita de spectacol din cauza ca Michael Schumacher castiga aproape toate cursele si, pur si simplu, nu avea adversar.
Michael-Schumacher-Wiki-Ski-accident

Intrebat daca are vicii pentru care se simte vinovat,  Michael Schumacher a raspuns ca "viciile" sale sunt: trabucele, pokerul, dar nu crede ca trebuie sa se simta vinovat pentru asa ceva.

Biografia oficiala a fostului pilot de formula 1 Michael Schumacher este deja un bestseller in Germania. Autoarea cartii, Sabine Kehm spune ca a aparut deja a doua editie si se poarta negocieri pentru aparitia unor traduceri.

Sabine Kehm a devenit ofiterul de presa al lui Schumacher in 2000 si a dezvaluit ca, in pofida retragerii pilotului, isi va pastra functia de asistent al lui Jean Todt, administrator delegat la Ferrari.

In octombrie 2007, dupa Marele Premiu din Brazilia, Schumi s-a retras din circuit, dar a lasat amintirea unei cariere impresionante - 7 titluri mondiale, 91 de victorii, 68 de plecari din "pole-position".

O viata care cu greu poate fi cuprinsa intr-o scurta biografie. 

Un destin de sportiv care a sfidat destinul pe pista de Formula 1 dar care a fost invins de un stupid accident de schi in Franta.
MAI POTI CITI