Antonio Passarelli biografia bucatarului nascut in Calabria care prepara retete delicioase in Timisoara

Incepem biografia lui Antonio Passarelli  prin va spune ca este nascut în Italia, a terminat acolo Facultatea de Psihologie, dar înca din anii facultatii a lucrat în restaurante si a visat sa ajunga un mare bucatar.

Iar visul lui Antonio Passarelli s-a implinit, insa nu in Italia ci in Romania, pe malurile Begai, la Timisoara.

La varsta de 17 ani Antonio Passarelli si-a inceput activitatea  in bucatarie deoarece avea nevoie sa castige bani pentru a plati si a urma studiile de psihologie de la Universitatea Sapienza din Roma.
Antonio-Passrelli-Biografia-Blog-Vedete
Antonio Passarelli Wiki Culinar

Chef Antonio Passarelli a inceput sa lucreze in restaurantul L’Elefante Rosso unde era bucatar sef  Pippo Todini si unde a lucrat impreuna aproximativ 3 ani de zile. 

Dupa alte peripluri prin bucatariile altor restaurante italiene Passarelli ia o pauza si ncepe o viata cu multe calatorii si experiente care ii permite sa viziteze 20 de natiuni: de la Cuba la Thailanda , de la Kenia la Togo, de la Spania la Seychelles, de la Republica Dominicana la… Romania. 

In Romania Antonio ajunge cu un contract de 6 luni pentru o agentie de moda.

Initial Antonio Passareli a planuit sa ramana in Romania pentru 3 luni iar acum se implinesc peste 20 de ani de cand locuieste aici.

În România Antonio Passarelli a gatit pentru Ion Iliescu, pentru Petre Roman, pentru Adrian Sârbu si pentru Francis Ford Coppola. 

Trei ani de zile a fost bucatar-sef la MediaPro. 

Acum, Passarelli  vrea sa popularizeze bucataria italieneasca  în proprsi in Romania si si-a deschis propriul restaurant in Timisoara.

Din 2005 a inceput sa intre in contact cu cei mai buni bucatari italieni, de la Luciano Tona la Roberto Carcangiu,de la Gualtiero Marchesi la Michele D’Agostino. Intrarea ca si membru la asociatia Euro Toques Italia si totodata experienta castigata la institutul ‘Alma’ Colorno (Parma).

Alte experiente care l-au ajutat in drumul sau de sef bucatar au fost permanenta colaborare cu Media Pro pentru aproximativ 5 ani de zile prilej cu care a reusit sa lucreze ca sef de catering si consultanta pentru mai multe evenimente importante din Romania. 

Pentru Antonio Passarelli reteta perfecta este atunci cand: "... Bucataria e ca o «Primavera» de Vivaldi. Iar bucatarul e ca un dirijor bun!”.

Antoio se considera un cautator de gusturi si de arome si un cautator de senzatii. Asta deoarece spune ca bucatarii sofisticati sunt de obicei aceia care fac tot felul de minuni si de sosuri, ca pana la urma nu intelegi ce mananci. Cireasa de pe tort Episodul 31 Sezonul 3 Antonio Passarelli

Talentul si pasiunea pentru mirodenii s-au prins si de fiul lui Antonio Passarelli. Michael a lucrat cu el sapte ani. Acum conduce un restaurant foarte frumos in Milano, iar daca la 28 de ani face deja asta, cred ca este minunat. Sper sa il depaseasca pentru ca pana la urma el va avea experienta lui Antonio plus experienta lui si este extrem de important.

Antonio Passarelli are si regrete legate mai ales de viata personala si nu de cea profesionala.

Spune ca a pierdut momentul cand pentru prima data fiica lui a zis tata, cand fiica lui a avut nevoie de mine, la 10 -11 ani. Ca a pierdut momentul in care fiul lui avea nevoie de el, am piedut momentul sa se joace cat vroia cu ei. 

Antonio Passarelli declara ca ar alege poate o viata mult mai normala din punctul de vedere al satisfactiilor profesionale, dar mult mai plina de bucurii sufletesti. 
MAI POTI CITI