Vrei sa devii Stewardesa - Inaltime Stewardesa perfecta - Varsta angajare insotitoare de bord

Vrei sa devii Stewardesa iata ce inaltime trebuie sa aibi Stewardesa perfecta si pana la ce varsta poti fi stewardeasa

Pentru a deveni stewardesa în cadrul unei companii aeriene din Romania in primul rand trebuie sa ai varsta de minim 18 ani, în cazul companiilor Tarom si Carpatair, si minim 21 de ani, în cazul companiei Blue Air.

Varsta maxima de angajare a unei stewardese este de circa 40 de ani.

stewardesa emirates 2013 jobs
Un alt element care influenteaza selectia celor care vor sa obtina un post de stewardesa este si înaltimea.

In general, nu se accepta o inaltime mai mica de 1,58 metri.

In cazul companiiei Wizz Air, înaltimea minima în cazul femeilor care aplica pentru un astfel de post este de 1,65 metri, în cazul elvetienilor de la Swiss, aceasta poate scadea pâna la 1,58 metri.

Cei de la Qatar Airways le cer candidatelor la un post de insotitoare de bord sa ajunga, cu mana, pana la înaltimea de 2,12 metri, stand pe varfuri.

Reprezentantii companiei Lufthansa vor ca insotitoarele lor de bord sa aiba o înaltime cuprinsa între 1,58 metri si 1,75 metri.

Olandezii de la KLM vor ca înaltimea maxima a stewardeselor sa fie de 1,85 metri si mentioneaza, înca înainte de interviul de angajare ca stewardeasa, ca femeile nu trebuie sa poate pantofi cu toc pentru a atinge acest standard.

Pregatirea pentru job-ul ce stewardesa ca si se face la scoala de aviatie si dureaza minim 6 luni, daca nu iti dai interesul poti sa prelungesti perioada asta si la un an.

Sunt examene, se face si un curs teoretic - vreo o luna si jumatate.

Trebuie sa faci ore de zbor, apoi simulator si, la final, se da examen la autoritate - Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Dupa examen se face zborul de control si abia cand termini toate astea te poti angaja ca si insotitoare de zbor.
MAI POTI CITI