Cristian Burci Biografia patronul Adevarul Holding

Cristian Burci , 47 de ani, este unul dintre pionierii publicitatii in Romania si fondator al grupului de publicitate Graffiti BBDO.

Potrivit Top 300 Capital, Cristian Burci are o avere de 300 de milioane de euro.

Controleaza grupul International Railway Systems (care este si cea mai mare afacere a sa, cu cota de piata de 3% din productia mondiala de vagoane, lider european al sectorului), companiile din industria feroviara Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin , Romvag Caracal, compania de transport pe cale ferata Servtrans, precum si compania de trade marketing Cupon Pro.

biografie cristian burci adevarul blog vedeteIn anul 1992 Cristian Burci a pornit prima agentie de publicitate, Graffiti, care a fost prima agentie full-service din Romania, in urma unei investitii initiale de 60-70.000 de dolari, bani pe care-i stransese anterior.

Ulterior s-a asociat cu gigantul american in publicitate BBDO, care a preluat 20% din actiunile agentiei pentru 500.000 de dolari, Burci trecandu-si in CV ca devenit milionar (in lei).

O alta firma a lui Cristian Burci cu care a performat pe piata media este Global Media.

Global Media si-a câstigat notorietatea si prin contractul de asociere în participatiune cu televiziunea MTC Constanta,  si prin care a administrat un buget de sase milioane de dolari pentru promovarea televiziunii si a imaginii unor institutii din subordinea Ministerului Transporturilor,  pe vremea lui Miron Mitrea.

Insa aventura mass media din biografia lui Cristian Burci  nu se opreste aici.

In anul 1997 a cumparat o mica licenta de Bucuresti, denumita Amerom Television de la un grup de romani americani, armeni pe care a reimpachetat-o si rearanjat-o si a lansat-o in urmatorul an sub ceea ce este si astazi, Prima TV.

"Ne-am zbatut cu Prima TV ani de-a randul, cand mai bine, cand mai rau pana in 2005, an in care am reusit s-o vindem impreuna cu cele doua radiouri pe care le cumparasem intre timp. In 2002 cred ca am cumparat reteaua UniPlus pe care am transformat-o in Star FM si care este actualul Magic FM si Radio Contact, pe care cred ca l-am luat in 2003 si l-am transformat in Kiss FM. Pachetul de la momentul respectiv a fost cumparat de SBS in 2005", spunea Cristian Burci intr-un interviu.

Pachetul Prima si cele doua radiouri au fost vandute de Cristian Burci in schimbul a circa 32-33 de milioane de euro.

Ieri, Burci a preluat Adevarul Holding de la Dinu Patriciu.

Pe ce suma a cumparat Cristian Burci Adevarul Holding , nu stim inca. La fel cum nu stim ce se va intampla pe viitor cu portofoliul Adevarul. Mai ales ca Burci este adeptul faptului ca afacerile se construiesc pentru ca apoi sa fie vandute. E de principiu ca banii foarte multi nu-i faci in momentul cat operezi businessul. 
MAI POTI CITI