BIOGRAFIE FLORIN DUMITRESCU MASTER CHEF - FOTO


Scurt WIKI Florin Dumitrescu, membru juriu Master Chef Romania

La cei 24 de ani, Florin Dumitrescu se poate lauda deja cu o cariera de 10 ani in bucatarie

Si fara sa exageram Florin este deseori considerat fara exagerare a fi copilul minune al bucatariei romanesti.

Florin Dumitrescu gateste de la varsta de 14 ani.

Biografie profesionala Florin Dumitrescu
Iata ce declara intr-un interviu Master Chef-ul Dumitrescu: “Ma uitam la o emisiune de cooking pe un post italienesc. Mi-a captat atentia prestanta bucatarului care, in doar 30 de minute, a gatit un preparat spectaculos. Nu imi mai amintesc exact ce a gatit, doar designul farfuriei il am si acum in minte, a fost de-a dreptul impresionant. Dupa emisiune, mi-am dat seama ca asta mi-as dori sa fac si asa mi-am raspuns la intrebarea <<ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?>>. Astazi sunt bucatar, mi-am urmat visul si am muncit enorm in ultimii 10 ani, am facut nenumarate sacrificii. Consider ca in bucatarie ai intotdeauna de invatat, iar creativitatea nu are limite, ceea ce face ca meseria de bucatar sa fie una plina de provocari.

Drumul in profesie nu a fost de loc o plimbare romantica

Florin Dumitrescu a pornit de jos, a spalat faianta, a curatat legume si a inceput sa traga cu ochiul la gatit.

A fost numit CHEF la numai 18 ani, iar la 19, avid de invatatura, a plecat in Italia, unde a stat trei ani si unde a lucrat atat pentru un restaurant la care gatea 800 de portii pe zi, cat si pentru un hotel de patru stele, sub atenta indrumare a celebrului maestru bucatar italian Mirco Botoni.

Intors in tara, a ajuns Chef-ul unuia dintre cele mai renumite restaurante din Bucuresti.

Florin Dumitrescu este obisnuit cu vedetele.

Cu adevaratele vedete.

Florin a gatit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme.