Reguli de Nutriție după 60 de ani pe care trebuie să le urmezi ca să trăiești mai mult

Ce să mănânci pentru a crește speranța de viață și a menține o bunăstare excelentă la vârsta adultă.


Speranța de viață și bunăstarea la vârsta adultă depind de multe criterii, inclusiv genetica, istoricul medical și prezența obiceiurilor proaste. Unul dintre factorii cheie este, desigur, alimentația adecvată.

Ce să mănânci pentru a-ți prelungi viața și a împiedica corpul să se îmbolnăvească după 60 de ani.

1) Mănâncă fructe și legume cu tot cu coajă

Cele mai benefice proprietăți se găsesc în pielea multor fructe și legume. De exemplu, coaja unui cartof conține de 12 ori mai mulți antioxidanți decât pulpa. 

De asemenea, este o sursă excelentă de potasiu și magneziu. Deci, dacă este posibil, nu aruncați coaja fructului pe care îl mâncați.

2) Evitați alimentele prea sărate

Experții avertizează că prea multă sare în dietă poate duce la hipertensiune (pe care mulți o experimentează deja după vârsta de patruzeci). 

dieta dupa 60 de ani alimente interzise si permise

Verificați etichetele produselor pentru conținutul de sodiu, precum și să nu puneți o solniță pe masa, „pentru a evita tentația”

3) Obțineți suficiente calorii

Mulți oameni își reduc aportul zilnic de calorii în efortul de a pierde în greutate mai repede, dar odată cu stratul de grăsime, și masa musculară dispare. Dar masa musculară trebuie păstrată până la vârsta adultă pentru a oferi sprijin oaselor și articulațiilor. 

Prin urmare, încearcă să calculezi corect numărul zilnic de calorii de care ai nevoie (ținând cont de vârstă, activitate fizică și alți factori) și ține-te de el, fără a ceda tentației de a crea un deficit semnificativ.

4) Evitați alimentele procesate

Acestea includ fast-food, fast-food, alimente congelate, cârnați, dulciuri și alte alimente puternic procesate. 

În alimentele procesate există foarte puțini nutrienți, iar organismul nostru (mai ales la vârsta adultă) are nevoie de vitamine, microelemente și alte componente utile care trebuie să provină din alimente.

5) Crește-ți aportul de fibre alimentare

Adăugați mai multe cereale integrale, legume, fructe și fructe uscate în dieta dumneavoastră. Îmbunătățesc digestia și, de asemenea, reduc riscul de diabet. 

În același timp, dacă ai mâncat anterior puține fibre, ar trebui să le introduci în meniu treptat, ascultându-ți corpul. De asemenea, este important să consumați suficientă apă pentru ca fibra să poată fi digerată mai ușor.

6) Adăugați mai multe condimente

Condimentele nu numai că îmbunătățesc gustul preparatelor, dar au și un efect pozitiv asupra sănătății. Turmericul întărește funcția imunitară și reduce inflamația articulațiilor, în timp ce ghimbirul tratează indigestia!

7)  Obțineți suficient calciu

Calciul este o componentă necesară a oaselor puternice, care, din păcate, se deteriorează odată cu vârsta. 

Obțineți calciu din lactate, ouă, nuci și pește de mare ( vezi și: Dinți sănătoși și oase puternice: 10 alimente bogate în calciu ).
MAI POTI CITI