Cum să salvezi o Relație după ce ai fost înșelată. Nu deveni o victimă!

Sumar: sfatul psihologului cand esti înșelată, merită sa ierti daca esti înșelată, ce simte o femeie înșelată, ce faci cand esti inselata de sot sau iubit, m-a inselat dar nu recunoaște

Ai aflat că persoana iubită te-a înșelat. După prima reacție de șoc, inevitabil va apărea întrebarea: ce se va întâmpla în continuare cu relația voastră!

Dacă ți-ai pierdut încrederea și nu te simți aproape, atunci ai tot dreptul să pleci. Dar atunci când decizi să păstrezi relația, îți asumi responsabilitatea pentru alegerea ta.

Încercați, fără a vă nega sentimentele, să începeți să vă îndreptați unul spre celălalt. Acești pași te vor ajuta pe parcurs.

1. UITĂ TOT CE AI CITIT SAU AUZIT DESPRE A FI ÎNȘELATĂ

Este important să scapi de scenariul de răspuns care ți se poate impune din exterior: filme, articole, statistici, sfaturi de la prieteni. 

Fiecare situație este întotdeauna unică și depinde doar de tine și de partenerul tău dacă vei putea face față acestui test.

ce sa faci daca el te-a inselat

2. NU-ȚI ÎNVINOVĂȚI PARTENERUL PENTRU TOT

Dacă doriți să ieșiți din impas ca un cuplu strâns și iubitor, trebuie să vă împărțiți responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. 

Apare o întrebare logică - cum este, pentru că nu eu am comis trădarea și am pus relația noastră în pericol. Sunt o victimă a acestui act. Cu toate acestea, orice infidelitate este aproape întotdeauna rezultatul a ceea ce se întâmplă cu relația voastră. Și asta înseamnă că și tu joci indirect un rol în asta.

3. NU-ȚI FACE PARTENERUL UN DATOR PE VIAȚĂ

Vrei să plătească pentru durerea pe care a provocat-o. Este ca și cum ai primi o îngăduință de a cere ceva de la partenerul tău de acum înainte și, adesea, în mod inconștient, triumfezi în superioritatea ta. 

Cât timp va dura ca partenerul tău să ispășească pedeapsa? 1 An? Doi ani? Pe viata? O astfel de poziție nu va vindeca relația, dar te va transforma într-o victimă eternă.

4.  NU LUA FAPTUL CĂ AI FOST ÎNȘELATĂ CA PE O INSULTĂ PERSONALĂ.

Ceea ce s-a întâmplat îți afectează direct viața, dar este puțin probabil ca partenerul să fi vrut să te rănească. Acuzația pare atrăgătoare pentru ego-ul tău, dar nu va ajuta la restabilirea relațiilor.

5. SEPARAȚI SENTIMENTELE PENTRU O PERSOANĂ DE SENTIMENTELE PENTRU UN ACT PE CARE L-A FĂCUT.

Dacă încă îți iubești partenerul, dar durerea și resentimentele preiau controlul și nu-ți permit să faci un pas înainte, încearcă să vorbești despre asta cu cineva din afară. 

Cel mai bine este dacă este un psiholog, dar un prieten apropiat poate ajuta și el. Singurul lucru important este că a putut să te asculte păstrând obiectivitatea.

6. NU TE PREFACE CĂ NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC.

Amintirile dureroase constante ucid relațiile. Dar încercările de a șterge complet ceea ce s-a întâmplat din memorie nu fac posibilă înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat. Și deschide calea pentru o nouă posibilă trădare.

7. NU SPUNE CĂ AI FOST ÎNȘELATĂ TUTUROR CELOR DIN JUR

Este perfect firesc să împărtășiți cu cineva drag sau să discutați despre ceea ce s-a întâmplat cu un psiholog. Dar nu este necesar să extindem cercul inițiaților. 

Dacă la început te simți ușurată că ai ocazia să vorbești, atunci, în viitor, numeroasele sfaturi din exterior nu vor face decât să te enerveze. Chiar dacă întâlnești sprijin sincer și empatie, va fi dificil din partea unui număr mare de martori.
MAI POTI CITI