Nu-mi iese apa din urechi și mă doare. Scoate apa din ureche trucuri, picături, spray
Rezumat articol: nu mi iese apa din urechi, senzația de apa in ureche, ureche infundata cu apa, picături pentru apa in urechi, simptome apa in urechi, mi-a intrat apa in ureche si ma doare, ureche înfundată cu apă la copii
Îți recomandăm să nu lași apa în urechi, chiar dacă până acum ai făcut acest lucru și nu ai pățit nimic. O infecție a urechii este mult mai dureroasă și mai greu de tratat
Simptome în urechea înfundată cu apă
Cel mai rău lucru pe care îl puteți face când nu vă iese apa din urechi este să vă băgați degetul sau un bețișor de bumbac în ureche pentru a o usca și a o debloca. Probabil că veți înrăutăți situația și veți ajunge să introduceți bacterii și să împingeți apa mai adânc în ureche.
Principalele simptome de ureche înfundată cu apă în afară de o senzație clară de lichid în ureche, sunt: o senzație de presiune în urechea internă, sunete similare valurilor în canalul auditiv (în special când îți înclini capul), o senzație ciudată, de furnicătură în urechea internă, un sunet înnăbușit într-o ureche sau în ambele, durere în ureche, umezeală în urechea internă.
Senzația de apă în ureche la copii și bebeluși
Este foarte important să îi învățăm pe cei mici să își usuce bine urechile după contactul cu apa, dar și cum să procedeze pentru a elimina corect apa din ureche.
Atunci când copilul acuză o senzație de ureche înfundată cu apă, mergi cu el la medic pentru a vedea dacă nu cumva are un dop de ceară, care va trebui eliminat.
Cum desfunzi corect urechea înfundată cu apă
Trebuie să determini în primul rând locul exact unde a pătruns apa. Dacă acumularea este localizată în urechea mijlocie, este obligatoriu să mergi la medic. Dacă ai apă în urechea exterioară, poți încerca următoarele metode de a o scoate.
O metodă constă în aplicarea unor comprese calde pe urechea afectată, în reprize de câte 30 de secunde, de cel puțin 5 ori. Căldura compresei va ajuta la deschiderea canalului urechii, astfel încât apa să se scurgă cu ușurință.
Înclină capul - cea mai simplă modalitate de a îndepărta apa din urechi este să te foloseșți de gravitație. Înclinând capul apa se va scurge de la sine. De multe ori apa se află în canalul auditiv, dar nu este cu adevărat captivă în acel loc.
Dacă îți îndrepți urechea înfundată către podea, apă se va scurge eventual de la sine. Uneori poate dura mai multe minute. În mod evident, dacă îți înclini capul în direcția opusă, apa va avansa suplimentar în ureche și nu-ți doreșți acest lucru.
Folosiți un prosop pentru a usca zona, apoi puneți în ureche un amestec dintr-o parte de alcool chirurgical (alcool de curățare) și o parte de oțet alb. Acest amestec poate ajuta de fapt apa să se evapore și să prevină dezvoltarea de bacterii sau ciuperci.
Utilizează un uscător de păr. Aerul cald transformă apa blocată în ureche în vapori și vei scăpa rapid de probleme.
Ia un uscător de păr, setează-l pe intensitate minimă și menține-l la 30 cm de ureche, îndreptându-l către interiorul urechii.
O altă metodă este să treci uscătorul pe lângă ureche, în loc să îl direcționezi doar către interiorul acesteia. În decurs de numai câteva minute apa va începe să se scurgă. Ai grijă să nu setezi uscătorul pe un nivel ridicat deoarece poți cauza arsuri.
Picături și Spray pentru urechi înfundate - preț și cum se folosesc
Picăturile pentru urechi înfundate sunt, de obicei, pe baza de ulei mineral, peroxid de hidrogen sau glicerină.
Acestea se aplică în ureche, se așteaptă un timp că să poată acționa, după care se clătește și se șterge urechea. Această operațiune trebuie repetată o dată pe zi, 3-4 zile consecutive
Un spray auricular este recomandat atât pentru desfundarea urechii, cât și pentru păstrarea igienei canalului auditiv.
Un spray pentru desfundat urechi poate fi utilizat atât de către adulți, cât și de către copiii de peste 6 luni.
Un spray pentru desfundat urechi este prevăzut cu pulverizator, care se introduce în canalul auditiv extern și se pulverizează conform indicațiilor de pe prospect, pentru îndepărtarea dopului de ceară existent.